VARSTI KOPTERI LENKSU: Siiri rõõmustab, et varsti saavad nad õega kopteriloa. Teha on veel ainult üks teooria-eksam ja siis praktikas lendamist harjutada. «Me oskame kopterit õhku tõsta ja lennata ja maandada. Aga nõutakse rohkem veel praktikat,» ütleb Siiri. Foto: Tairo Lutter
Eesti uudised
12. august 2013, 07:00

Siiri Sõnajalg: punast veini ikka lubame, aga napsuprobleemi meil pole (137)

Siiri Sõnajalg tunnistas, et mullu olid nad õega kimpus napsulembusega, kuid sel aastal on kõik korras. Saaremaa külaelanikud arvavad teisiti – poel olevat keeld õdedele napsu müüa.

Mais tunnistas Siiri Sõnajalg Õhtulehele, et mullu suvel kimbutas teda ja tema õde Viivit viinakurat. "Meil oli tõesti selline probleem. Paar korda juhtus sedagi, et astusime üle piiri," ütles Siiri ja lubas, et alkoholiga, mis kristlike eluviisidega kuidagi kokku ei sobi, on lõpparve tehtud. "Ma tõesti luban, et seda mis, oli, enam mitte kunagi ei juhtu," kinnitas Siiri siis.

Kohalik mees teab, et Salme poel olevat lausa keeld õdedele alkoholi müüa. Sestap käivad nad nüüd alevi veeres hamburgeriputkas kärakat ostmas. Kohalik naine räägib õdedest Sõnajalgadest kidakeelselt ja ütleb, et otsest napsu ostmise keeldu neil Salme poes ei olevat, aga nende lembusest kangema kraami järgi on ta teadlik.

Siiri ütleb mahedal häälel

Õhtulehele, et muretsemiseks pole sugugi nii palju põhjust, kui räägitakse. "Ütleme nii, et kui palju seda mureks nimetada saab. Punast veini sai mõned korrad ostetud," lausub Siiri, et probleem on üle paisutatud.

Kuidas sel aastal napsuga on? "Ei ole pahasti mitte midagi. Ei, ei, ei, kindlasti mitte," kinnitab Siiri.

On Salme poes kangema kraami keeld peal? "Ei, sellist asja ei ole olnud. Ei ole, ausõna, mitte mingeid keeldusid ei ole peale pandud," hakkab Siiri naerma ja lisab: "Eks me mõnel pidulikul õhtul oleme punast veini endale lubanud, aga mingit probleemi ei ole küll olnud."

Eelmise aasta pahe on möödas ja unustatud? "Jaa on. On kindlasti," vastab Siiri. "No väikese punase veini võib lubada endale vahel. Ma ei ole leidnud, et see nüüd nii suur surmapatt oleks. Kõik on hästi."