Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
15. aprill 2012, 22:29

Igal aastal jääb kadunuks paarkümmend inimest (18)

Igal aastal jääb Eestis teadmata kadunuks kuni 20 inimest ning iseseisvuse taastamise järgselt on kaduma jäänud kokku ligi 500 inimest – Tallinnas ja Harjumaal kaob reaalselt aastas 50-60 inimest, 85 protsenti neist leitakse üles, mujal on kadunute hulk väiksem.

Pärnu politseiosakonna juht Mehis Mets rääkis "Aktuaalsele kaamerale", et Lääne prefektuuris on praegu kaheksa aktiivset jälitustoimikut püsti, kadumised jäävad perioodi 2006 kuni 2011. "Ja selle viimase kuue aasta jooksul oleme me siis üles leidnud neli inimest elusana ja kolm inimest surnuna," ütleb Mets, lisades, et nende hulgas on ka varsti viis aastat tagasi jaanipäeval Pärnu rannarajoonist saladuslikult kadunud Maris Järv, kelle kohta pole jätkuvalt mingit informatsiooni, vahendab ERR Uudised.

"Töötame ikka väga selge nägemusega ja eesmärgiga ja kui me ikkagi vaatame seal ühte võimalust kui tapmist, siis ükskord me jõuame ka isikute ringini, kes võiks sellega seotud olla," kommenteeris Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna.

Vahel jääb aga tõenditest puudu või tuleb neid aastaid oodata. "Tänane kohtupidamine, tõendamisprotsess eeldab ikka väga palju füüsilisi asitõendeid ja puhtalt teadmisest täna ei ole võimalik mitte kedagi kohtusse saata," lausus Pärkna.