Foto: Teet Malsroos
Inimesed
20. detsember 2010, 07:00

Bemmi-Kristjan tümitas "Eesti maffia" Lädrat (2)

Laupäeval peetud poksimatšis võitis politseinikega kakelnud ja Bemmi-Kristjani hüüdnime teeninud Kristjan Kattai "Eesti maffia" staari Tarmo Laanet ehk Lädrat. Esimest korda lõi Kristjan Lädra matile juba avalöögiga.

"Ringi astuvad meediastaarid," kõlas üleskutse tulla laupäeval Paide spordihalli vaatama rahvusvahelist poksiturniiri. Meediastaarideks olid seekord "Eesti maffia" sarjast tuntuks saanud Tarmo Laane ehk Lädra ja mullu pärast narkojoobes tehtud avariid politseinikele vastu hakanud Bemmi-Kristjan ehk Kristjan Kattai.

Juba enne kohtumise algust teatas Kristjan enesekindlalt, et plaanib ringist väljuda võitjana. Vaevalt pool sekundit pärast esimese raundi algust lõigi ta Lädra pikali.

Vastasest selgelt aeglasema Lädra trumbiks jäi löökide eest kõrvale põiklemine. Ühe korra suutis ta sedasi ka vastase pikali meelitada, kui astus täie jõuga lööki üritanud Kristjanilt lihtsalt eest ära ja viimane kaotas tasakaalu.

Hoogu sattunud Kristjan suutis vahepeal unustada, milliste reeglite järgi nad võitlema pidid. Järsku oli mehe jalg Lädra pea kõrgusel ja kohe oli püsti ka kohtuniku hoiatav sõrm. "Kogemata," tunnistas mees hiljem, "ma olen harjunud taipoksiga."

Meeste tasemevahet oli tunda ka nende abijõududest. Kui Bemmi-Kristjanile hüüti pidevalt nõuandeks "Jab, jab, punch!" ("Torka, torka, löö!" - V. V.), siis Lädra innustuskõneks jäi enamasti "Löö ta maha, raisk!"

Mõlemad poksijad olid eelnevalt kinnitanud, et üritavad vastase kiirelt alistada. Lisaks enesekindlusele oli kiirustamise põhjuseks kindlasti ka meeste kehv füüsiline vorm. Lädra üle püksiääre piiluv kõht oli kõikidele pealtvaatajatele selgelt näha, kuid ka Kristjan kurtis pärast teist raundi treenerile: "Üldse ei jaksa enam!"

Meeste kehv vorm jättis pitseri ka matšile, sest kuigi teine ja kolmas raund kulgesid sarnaselt esimesega Kristjani domineerimisel, jalutasid mehed kohati mitukümmend sekundit niisama ringi.

Aktiivsuse tõttu sai kohtunikelt rohkem punkte ja kuulutati võitjaks Kristjan. "Muidugi, ega siin väga millegi eest punkte anda ei olnud," ütles ringikohtunik matši sportliku kvaliteedi kohta.

Lädra oma kaotuses pettunud polnud: "Mille peale ma pettunud peaksin olema? Kaks nädalat tagasi võeti mul jalalt kips maha. Trennis pole käinud. Hea, et niigi kaua püsti seisin!"

"Kui härra Kristjan Kattai annab mulle võimaluse, siis paari kuu pärast võiks uuesti teha," kibeleb Lädra uuesti poksiringi. "Muidugi, ikka!" on Kristjani vastus võimalikule korduskohtumisele. Viljar Voog

NURKA SURUTUD: Vähene treenitus ei lubanud Lädral vastasele palju vastu hakata. Seega jäi ta seekord poksikoti rolli.