Elon Musk koos oma poja X Æ A-12'ga 13. detsembril 2021 Time'i aasta inimese väljakuulutamisel. Lapse emast muusik Grimesist on Musk nüüdseks lahus.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
14. detsember 2021, 09:45

Ajakiri Time kuulutas Elon Muski aasta inimeseks

Nimekas USA ajakiri Time pärgas Tesla ja Space Xi tehnoloogiavisionäärist juhi Elon Muski aasta inimese tiitliga, kuid Muski tunnustamist on teravalt kritiseeritud.

„Aasta inimese tiitel märgib mõjukust, ja vähe on inimesi, kel on elule Maal ja võimalik, et ka väljaspool Maad, olnud rohkem mõju kui Muskil,“ kirjutas Time'i peatoimetaja Edward Felsenthal. „Musk ei tõusnud 2021. aastal mitte üksnes maailma rikkaimaks inimeseks, vaid ehk ka rikkalikemaks näiteks tohutust nihkest meie ühiskonnas,“ vahendab CNN.com.

Juunis 50aastaseks saanud Muskil on seljataga tõepoolest edukas aasta: Tesla aktsiahinna tõus tõi talle maailma rikkaima inimese tiitli ning Space X tegi esimese üksnes turistidega mehitatud sõidu Maa orbiidile.

Briti leht The Guardian teatel on Time'i otsust Ühendriikides teravalt kritiseeritud, kuna Musk on vastu välja pakutud nn miljardärimaksule. Tehnoärimees maksis koos teiste prominentsete superrikastega aastail 2014-2018, mil tema rikkus tohutult kasvas, makse vaid 3,27% jagu. Senaator Elizabeth Warren säutsus Twitteris, et Time'i otsus rõhutab vajadust maksureformi järele, „et aasta inimene tõesti makse maksaks ja teiste ülejäänute kulul ei parasiteeriks“.