„Hommikusöök staariga“ Hundisilmal - Edgar Savisaar; saatejuhid Anu Saagim ja Ants Rootslane

Video: Mari Luud
ÕL TV | Õhtuleht
31. detsember 2022, 00:35

ÕL TV saade „Hommikusöök staariga“ käis Hundisilma peremehel, Edgar Savisaarel, külas aasta 2021 augustis.

ÕL ARHIIV | „HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Hundisilma peremees: „Ma ei pea ennast päris poliitikuks, pean end inimeseks, Edgar Savisaareks.“ (7)

Veetsime kena hommikupooliku koos hüpnotisöör Ants Rootslasega Lääne-Virumaal Haljala vallas Eru külas, Hundisilma talus, kus asub legendaarse poliitiku pelgupaik. Tegemist on äärmiselt looduskauni kohaga, mis asub vaid 3-4 kilomeetri kaugusel Läänemere maalilisest rannikust. Talu vahetusse ümbrusse jääb ka Lahemaa rahvuspark. Peremehe sõnul on maja juurde viival metsarajal nähtud mitmeid kordi karusid, samuti ei ole haruldased võsavillemi visiidid.

Aias kasvab tohutul hulgal erinevaid taimeliike. Kingituseks on toodud nii haruldasi puid, kui põõsaid. Veesilmade ümber looklevad salarajad ja imetleda võib aeda peidetud kauneid skulptuure. Kasvuhoonetes kasvatatakse tomatite ja kurkide lisaks ka viinamarju. Õuealal on isegi välilava, kus aeg-ajalt käivad külla kutsutud sõpradele esinemas meelelahutajad. Loomulikult ei puudu siit ka saun ja külalistemaja. Meid võõrustas nähtus nimega Edgar Savisaar.

Edgar, mis on sinu filosoofia või elu kõige tugevam väärtus, mida oled kandnud või mille järgi oled elanud? On see mingi mõte, tsitaat, tunne?

Eluga tuleb hakkama saada.

Või elu tuleb elada?

See on sama.

Mis sulle kõige rohkem rõõmu valmistab?

Kui inimesed on rõõmsad.

Kui see oleks sinu elu viimane intervjuu – mida sa ütleksid Eesti rahvale?

Edasi lugemiseks: