Kontrollida piletit ja lisaks vaktsiinitõendit? Suuremate ürituste korraldajad peavad kohanema uute piirangutega. Pilt on illustreeriv.

Foto: Arno Saar
Üritused
30. juuli 2021, 09:45

UUED PIIRANGUD TÕID KAASA INFOPÕUA! Ürituste korraldajad ragistavad ajusid: „Oodata just selliseid piiranguid muidugi ei osanud, aga oleme läbi mõelnud ka hullemad seisud.“ (2)

Valitsus muutis taas avalikele üritustele kehtivaid piiranguid. Alates 9. augustist on ürituste piirmäär 50 osalejat sise- ja 100 inimest välitingimustes. Kui osalejaid on rohkem, peab kontrollima iga külastaja vaktsineerimistõendit või negatiivset testitulemust. „Ootaks konkreetseid juhiseid, mida meie, ürituste korraldajad, peame nüüd tegema,“ ütleb korraldaja Kristina Kuningas.

Kalju-laval on oodata üritust „Suvekontsertide paradiis 2021“, kus augustis peaks üles astuma palju Eesti artiste, nende seas näiteks Curly Strings, Shanon ja Terminaator. „Me pole jõudnud selle peale veel väga mõeldagi. Lootsime, et mõeldakse midagi muud välja,“ tunnistab korraldaja Kristina Kuningas, et ei osanud piiranguid oodata ja lootis, et suvine aeg jääb ilma uute reegliteta. „Peame vaatama, kas saame kontserte korraldada või mitte.“

Edasi lugemiseks: