Tallinna lauluväljak

Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht
Eesti uudised
29. juuli 2021, 17:57

Valitsus andis 20. augusti kontserdi korraldamiseks eriloa (10)

Valitsus otsustas neljapäevasel kabinetinõupidamisel anda eriloa Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva kontserdi „Vaba Eesti!“ korraldamiseks Tallinna lauluväljakul 20. augustil, sest tegu on ülekaaluka ühiskondliku ja riikliku huviga üritusega. Kontsert korraldatakse täielikult kontrollitud üritusena, mis tähendab, et üritusele pääsevad vaid need, kes on Covid-19 vastu vaktsineeritud, Covid-19 läbipõdenud või teinud testi, mille tulemus on negatiivne.

Kontserdile oodatakse kuni 10 000 pealtvaatajat ning 650 esinejat ja korraldajat. Pealtvaatajatest 5000 inimest saavad kutsed ning 5000 inimest saavad tasuta pileti soetada vabalevist.

Pealtvaatajad on kontserdil sektorite kaupa hajutatud ja sissepääsu juures kontrollitakse Covid-19 tõendit. Kohapeal on ka kiirtesti tegemise võimalus.

Terviseamet on andnud omapoolse hinnangu ja soovitused kontserdi riskiplaanile ning nendega arvestamisel on praeguse riskihinnangu kohaselt ürituse korraldamine võimalik. Riigikantselei koos ürituse korraldajaga tagab terviseameti juhiste järgimise.