Eesti Muusikaauhinnad 2020 Saku Suurhallis - Anu Saagim Kethi UibomägiFoto: Erlend Štaub
Inimesed
28. jaanuar 2021, 23:40

EESTI MUUSIKAAUHINNAD 2020

 

ARVUSTUS | Anu Saagim Eesti muusikaauhindade tänavusest pillerkaarist šampanja ja glamuurita

Mõni tänane artist polnud ilmselt veel sündinudki, kui mina mööda iga-aastaseid Eesti muusika väärtustamiseks ja populariseerimiseks korraldatud galakontserte ringi tuuritades šampanjat pritsisin. Tegin kiire guugelduse ja voilà, esimene EMA ehk "Eesti Muusikaauhinnad" toimus 3. märtsil 2002 Saku Suurhallis.

Näib, et ajalugu kordub, sest aastal 1998, kui auhinnatseremoonia kandis veel nime "Kuldne Plaat – Eesti Popmuusika Aastaauhinnad", salvestati kogu üritus 29. desembril Eesti Televisiooni stuudios ja 40-minutilise telesaatena jõudis see eetrisse kaks päeva hiljem, aasta viimasel päeval.

Võitjatele andsid toona auhindu kätte leged nagu Erki Nool, Eri Klas, Ain Hanschmidt, Kadri Väljaots, Jaak Joala, Anu Tali, Aarne Valmis, Allan Roosileht, Peep ja Ave Vardja ning Priit Pärn.

Täna, aastal 2021 oleme justkui taas alguses. Istume helesiniste ekraanide ees ja vaatame samuti ilmselt juba nädalaid ette salvestatud etteasteid. Pisut moodsam vaid see, et auhinnad anti üle reaalajas veebi vahendusel, aga kes teab, ehk on seegi vaid telemaagia... Õnneks vist mitte, sest võitjate perekondade reaktsioonid, eriti mudilaste omad, olid ülimad. Lapsed olid sillas, et emmed-issid kodus ja sai kaua üleval olla. Mõni pääses isegi telekasse. 

Kaire Vilgats ja Dagmar Oja (Erlend Štaub)

 

Edasi lugemiseks: