Suvine foto Craigist ja Kirstyst – külmade ilmade saabudes mõtlevad nad siiski edasiliikumisele.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
17. september 2020, 18:47

KOHALIKUD JUBA TERETAVAD: Eestisse koroonalõksu jäänud briti paar jõudis ka kodumaa meediasse

Craig ja Kirsty Stenzel, kelle seiklustest kirjutas ka Õhtuleht, viibivad juba pool aastat Eestis, üürides erinevaid külaliskortereid ning harjudes tasapisi oma uue eluga. Inglismaal ei oota neid paari enda sõnul miski, sest kogu senine elu sai maha jäetud ja maha müüdud.

Craig ja Kirsty vestlesid populaarse briti tabloidiga The Sun, poseerides loo jaoks isegi Õhtulehe numbriga, mille kaanel nende foto ilutseb. Paar kirjeldas, kuidas loobusid oma kõrgepalgalisest tööst, üürisid välja maja ja müüsid maha hulgaliselt isiklikke esemeid, et aastaks mööda maailma rändama minna.

Elul olid aga teised plaanid ning koroonapandeemia puhkedes jäi paar passima Eestisse, kuhu saabusid 17. märtsil. Perekond pidavat neid päris napakateks pidama, kuid paar ise kinnitab, et kuhugile mujale poleks nemad tahtnud paigale jääda.

„Siin on kultuur nii alalhoidlik ja asustus nii hajali, et pole sugugi keeruline ringi käia ja samas end ohutult tunda, räägivad nad. Naljakas on paari jaoks ka see, kuidas pärast meedias figureerimist on neist väikestviisi kohalikud staarid saanud (lisaks tegelevad nad ka oma igapäevaelu ja Eesti retkede jäädvustamisega videoblogisse).

„Naljakas, kui kuulsaks me saime,“ räägib 33aastane psühholoog Kirsty. „Istume mõnes kohvikus ja keegi astub ligi, et teie olete ju see briti paar, kes siit välja ei pääse, tere! See on väga vahva.“

Craig arvab, et kui ilm Eestis väga jahedaks läheb, küllap saabub siis ka aeg siit ikkagi lahkuda. Ta usub, et hüvastijätud uute Eestis leitud sõprade ja tuttavatega saavad olema väga valusad – siinne rahvas ja loodus on lihtsalt imelised, kiidab ta.