Kanye WestFoto: AP/Scanpix
Inimesed
7. juuli 2020, 13:25

Miljardär Kanye West sai valitsuselt koroonakriisiga toimetulekuks helde toetuse

Räppar Kanye Westi moebränd Yeezy on üks ettevõtetest, kes sai USA valitsuselt miljoneid dollareid, et koroonakriisiga toime tulla, vahendab Mirror. 

Miljardärist räppar ei andnud garantiid, et tema ettevõtte 160 töötajat ei seisa silmitsi töö kaotamisega, sest kriis tabas toodete müügitaset. Vaatamata oma rahalisele seisundile pöördus Kanye USA valitsuse programmi poole, et kindlustada 2–5 miljonit dollarit, mis päästaks tema töötajad koondamiste eest. Esmaspäeval avaldatud nimekirja kohaselt sai Yeezy valitsuse kaitseprogrammi raames laenu kinnituse.

Kaitseprogramm loodi selleks, et abistada vähem kui 500 töötajaga ettevõtete ja mittetulundusühingute töötajaid, kes koroonaviiruse tõttu on pidanud uksed sulgema või seisavad silmitsi muude raskustega. 

Esmaspäeval avaldatud loendis oli esitatud üksikasjalik arvestus, millised ettevõtted on raha taotlenud ja kes on saanud õiguse raha saada. Mitmed Hollywoodi produktsiooniettevõtted taotlesid abi pärast filmimise peatamist märtsi keskel, mil kümned tuhanded näitlejad ja meeskonnaliikmed jäid töötuks. Samuti taotlesid leevendust kinoärid, kes olid sunnitud märtsis sulgema.

Tõestatud taotlejate hulka kuulusid ka Muppetsi looja Jim Hensoni ja kirjaniku Judd Apatowi juhitavad ettevõtted. Apatowi pressiesindaja ütles, et programmi raames saadi 160 000 dollarit, kuid ettevõte maksis selle kohe tagasi. Jim Hensoni ettevõte sai umbes kaks miljonit, mis võimaldas tal hoida 75 töötajat  ametis.