Räppar Kanye West.Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
20. juuli 2020, 11:20

Kanye West: „Ma peaaegu tapsin oma tütre!“

Räppar Kanye West on alustanud enda kui USA presidendikandidaadi kampaaniat. Lõuna-Carolinas Charlestonis toimunud üritusel rääkis ta väga isiklikest kogemustest seoses abordiga ning leidis, et sünnitavatele naistele tuleks anda üks miljon dollarit, vahendab The Guardian.

Presidendikandidaadist räppar astus lavale kuulikindlas vestis, juustesse oli ta lasknud pügada arvu “2020”. Üritus muutus vägagi emotsionaalseks, kui West hakkas rääkima lugu sellest, kuidas tema abikaasa Kim Kardashian West otsustas esimest rasedust mitte katkestada. Kanye West arvas, et tegu oli jumaliku sekkumisega. 

West sõnas, et abolitsionistist Harriet Tubman ei vabastanud tegelikult kunagi orje, vaid ta laskis orjadel teha teiste valgete inimeste heaks tööd. Nimelt oli Tubman 19. sajandi Ameerika üks lugupeetumaid tegelasi. Ta oli afroameeriklane, kes pääses orjusest. Ta aitas ka teisi orjastatud mustanahalisi mehi ja naisi vabadusse. Hiljem sai temast naiste valimisõiguse toetaja.

West rääkis ka isiklikest kogemustest. „Ma elasin täielikku räpparielu,” rääkis ta. „Istusin parasjagu Pariisis ja mul olid jalas nahast püksid. Mul oli sülearvuti käes ja mul oli mõttes palju loomingulisi ideid. Järsku läks ekraan mustaks ja valgeks ning Jumal ütles: „Kui sa k*pid minu nägemusega, siis ma k*pin ka sinu omadega.”

„Ja siis ma helistasin oma naisele ja ta ütles, et me ikkagi saame selle lapse. Ma ütlesin ka, et me saame selle lapse. Nii et isegi, kui mu naine tahaks minust lahutada pärast tänast kõnet, siis vähemalt tõi ta tütre Northi siia ilma, hoolimata sellest, et mina seda ei tahtnud. Ta otsustas seda last kindlalt kaitsta.”

„Ma peaaegu tapsin oma tütre! Ma peaaegu tapsin oma tütre!” korrutas West.

West puhkes nutma, rääkides oma isast, kes oli omal ajal samuti soovinud, et naine teeks aborti. „Mu ema päästis mu elu. Kanye Westi polekski olemas, sest mu isa oli liiga hõivatud, et mind saada,” nuuksus West.

Ta väitis, et mõistab seda, miks keegi otsustab teha aborti, ja täpsustas lõpuks, et tema mõte ei olnud abordi keelamine, vaid see, et tuleks anda maksimaalset rahalist abi lastega naistele. „Minu mõte ei ole abordi keelustamine. See peaks alati olema seaduslik. Kuid naistel peaks olema võimalus saada suuremat rahalist abi ehk igaüks, kellel on laps, saaks miljon dollarit,” ütles ta. West küll ei täpsustanud, kust selline raha tulla võiks.

„Me oleme kõik Jumala silmis võrdsed,” sõnas ta. „Mõnikord kontrollivad inimesi deemonid, mõnikord kontrollib meid ümbritsev keskkond, kuid me kõik oleme Jumala inimesed. Halbu inimesi ei ole olemas. On küll kadunud inimesi, kuid siiski me kõik oleme Jumala inimesed.”

Westi kõne vallandas publiku seas suure lärmi. Püüdes kärast läbi murda, palus West korduvalt, et publik oleks tasa. Samas kinnitas ta neile korduvalt, et ta ei ürita kuidagi rahva häält vaigistada. Üritus lõppes pärast seda, kui West ei saanud enam suure kära tõttu kõneleda.