NAPSI- JA MÖLLUMEES: Monaco Caroline’i kolmas abikaasa prints Ernst August V on paistnud silma oma pööraste skandaalide poolest.Foto: Vida Press
Inimesed
12. juuli 2017, 04:00

Monaco Caroline’i kasupoeg abiellus isa õnnistuseta

Hannoveri prints Ernst August juunior pidas laupäeval kauni Vene moeloojaga kuninglikult hunnituid pulmi. Kuid glamuursel laulatusel polnud näha ei tema isa, prints Ernst August Viiendat ega tolle endist abikaasat Monaco printsessi Caroline’i. Isa ja poja suhted on ammu nugade peal.

Hannoveri prints Ernst ­August juunior (33) ja tema väljavalitu Jekaterina Malõševa (31) pandi ametlikult paari juba neljapäeval Hannoveri raekojas, kuid laupäeval sai nende abielu kirikliku õnnistuse. Lähemalt ja kaugemalt tulnud külalisi, kellest paljud olid aadlisoost, kogunes 600 ringis. Kirikust vuras noorpaar siidiga polsterdatud muinasjututõllas läbi Hannoveri. Pulmapidu peeti Daily Maili teatel lausa kahes suguvõsalossis: esmalt kogunesid pulmalised Herrenhäuseris asuvasse lossi lõunasöögile, kuid dinee toimus Marienburgi lossis.

Hurmava paari südamed on teineteisele tuksunud juba kuus aastat. Nad töötavad ja elavad Londonis. Ernst on pankur. Venemaal sündinud, kuid Prahas üles kasvanud Jekaterina, kes sai hariduse Londoni moekolledžis, veab isiklikku moebrändi EKAT.

Uhketel pidustustel torkas silma peigmehe isa puudumine. 63aastane Ernst August seenior keeldus poja abielule õnnistust andmast. Nende suhted on ammu pingelised, kuid päris inetuks pööras asi pärast seda, kui prints Ernst Jekaterinale Kreekas perepuhkuse ajal abieluettepaneku tegi. Seltskonnaajakirja Hello! teatel on tüliõunaks kõik kingitused aastatest 2004–2006, sealhulgas seesama Marienburgi loss, kus laupäeval pulmapidu peeti. Isa nõuab pojalt kõiki kinke ja tiitleid tagasi. "See polnud kerge otsus, sest asi puudutab mu poega," põhjendas seenior pulmade eel oma otsust Saksa ajakirjandusele.

"Aga olen selleks sunnitud, kaitsmaks Hannoveri dünastia huve ja pärandit, sealhulgas kultuuripärandit."

Ka Ernst August juuniori kasuema Monaco Caroline ei austanud tähtsat päeva oma kohalolekuga. Tema kolmas abielu on ammu läbi. Küll aga olid nii neljapäevasel kui ka laupäevasel tseremoonial kohal kõik tema neli võsukest eesotsas peigmehe poolõe Hannoveri printsessi Alexandraga. 17aastast hurmavas heleroosas kleidis printsessi saatis Hello! andmeil tema peigmees.

Ernst August seenior on muidugi oma skandaalide poolest kurikuulus sinivereline. 1999. aastal – samal aastal sündis printsi ja Monaco Caroline’i ühine tütar Alexandra – lõi ta heategevusgalal jalaga üht naisfotograafi. Järgmisel aastal urineeris purjus Ernst August Hannoveri maailmanäitusel Türgi paviljoni peale ja sai hüüdnimeks pissiprints. Samal aastal peksis ta India ookeani saarel vaeseomaks diskoteegipidaja, kes tema arvates liiga valju muusikat mängis. Pole siis ime, et Caroline’il Ernst Augustist mõõt täis sai. Nende abielu purunes 2009. aastal.