Urmas ja AareFoto: TV3
Tele
27. aprill 2020, 17:30

„Naabrist paremas“ võistlevad Urmas ja Aare: jagelemisi ja arusaamatusi on ette tulnud

Järjekordsed neli paari on juba mõnda aega teleekraanil möllanud ja lasknud meil piiluda oma kodude ehituse kulgemisse. Vaatame, kes on need paarid, kes sel hooajal „Naabrist paremas“ võistlustulle on läinud! Kuldsete kätega kamraadideks nimetatud Urmase ja Aare võistkonnast tuli kandideerimisplaan just Aarelt. „Tundus, et see on lahe ettevõtmine. Täitsin avaldust ja samal ajal helistasin Urmasele tema nõusoleku küsimiseks. Urmas oli parasjagu liinibussis ja ütles: „Okei, nõus.“, kuid helistas veel pärast üle, et mida ma täpselt tahtsin,“ meenutab Aare.

Meeste ideeks on algusest peale ehitada konteinerist suvila. „Alguses kaalusime korra ka varianti see kellelegi kingiks teha, kuid see toona meid ei motiveerinud ja otsustasime Peipsiäärse suvila kasuks. Kindlasti peab seal olema saun ja ööbima võiks mahtuda neli inimest. Stiili poolest prooviksime teha kaasaegse naturaalse ja võimalikult palju puidust täisautonoomse suvila,“ kirjeldab Aare. Kodusid on Aarel ja Urmasel mitu ja nende ehitamise vajadus puudub. Suvila plaanivad nad Peipsi järvele võimalikult lähedale viia, et seal suvitamas käia.

Kõige raskemaks on Aare sõnul saates osalemise juures osutunud see, et tööd on oodatust kordades rohkem. „Rakverest Tallinnasse sõitmine nõuab ka oma aja ja finantsi. Päevad kipuvad ikka väga pikaks venima, mistõttu pere ja töö kannatavad,“ sõnab mees. Omavahelised suhted on meeste sõnul neil endiselt head. „Eks jagelemisi ja arusaamatusi on ette tulnud, kuid loodan, et elukogemus ja arukus võidavad. Õnneks me pika vihaga mehed ei ole ja oskame ka filtreerida,“ naerab Aare.

 Kuidas aga koroonakriis nende plaane ja tegevust mõjutanud on? „Minul isiklikult on vabadust veidi juurde tulnud, kuna ettevõttes toimub töö vahetustega, mul on kodu ja mobiilne kontor. Urmasel kahjuks nii ei ole, temal on tööd rohkem, kuna haiglas on vaja palateid ringi ehitada. Vastuvõttude puudumise tõttu otsustati remonte teha,“ selgitab Aare.

Võitu väärivad nemad Aare sõnul seetõttu, et nende majalahendus on väga äge. „Kaks korrust, autonoomsus, erinevad materjalid, kvaliteetne ehitamine ja õigete materjalide valik. Ma tahaks kõigi teiste konteinereid pärast esimest tõstet ja 10 kilomeetrit transporti näha – kas neil on kips pragusid täis? Meil kipsi ei ole, kõik on puidust, vineerist.“ Lisaks on Aare sõnul nende torustikud lihtsalt tühjendatavad ja karda talvekülma. Samuti ütleb mees, et hilisema kasutamise käigus peaks nende maja ökoloogiline jalajälg olema kõige väiksem. „Päikeseenergia, 12 volti, vihmavesi sisse ja väljuv vesi peenrasse, tualetijäätmed komposti ja nii edasi.“