Hendrik Toompere juuniorFoto: Tiina Kõrtsini
Teater
27. aprill 2020, 14:38

Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere jr: loodame, et saame varsti tavapärase tegevusega jätkata

"Teater tegelikult praegu seisab. Mingisugust tegevust meil ei toimu, igaüks on oma kodus ja käib nii-öelda iseseisev arenemine," sõnab Draamateatri kunstiline juht Hendrik Toompere juunior.

"Loomulikult on Draamateatril oma Instagram ja Facebook, aga kuna teatri olemus on ikkagi nii jõuliselt just elusas suhtluses ja inimeste silmast-silma kontaktis, ootame ja loodame, et olukord normaliseerub varsti ja saame oma tavapärase tegevusega jätkata," räägib ta Raadio 2 saates "Hommik!".

"Näitlejad on valmis esimesel võimalusel uuesti tööle asuma. Praegu me lihtsalt ootame, igaüks oma kodus. Eks siis näis, millal see luba tuleb," ütleb Toompere jr. "Teistpidi võttes - kevad on väljas ja ilmad on ilusad, nii et saab aias toimetada ja teha neid asju, mida inimesed on võib-olla aastaid edasi lükanud,  mõne raamatu läbi lugeda või filme vaadata."

Sügisel plaanib Draamateater välja tulla lavastustega, mis on pooleli jäänud. Samuti on tulemas mitu uut lavastust, näiteks Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi "Kuritöö ja karistus" ning Andrus Kivirähki "Keiserlik kokk", kus Kivirähk on nii näidendi autor kui ka lavastaja.

Toompere jr sõnab ka, et kui muud üle ei jää, tuleb neil Youtube’i siseneda. "Sellisel juhul ütlen kõigile meie juutuuberitele, et hoidke oma piip ja prillid, Draamateatri kahurvägi tuleb. Nali naljaks, aga kui tõesti praegused olud jätkuvad ja selgub, et inimesi pole võimalik ikkagi saali kokku lasta, peame ennast tõesti kuidagi ümber mõtestama."