Tõnis LukasFoto: Robin Roots
Üritused
27. aprill 2020, 13:21

Rammsteini tänavu ei näegi? Tõnis Lukas: massiüritused jäävad sel suvel ära (3)

„Maikuus ja juunis avalikke kontserte ja etendusi ei toimu, ei avaaladel ega sisetingimustes. Kui me mai ja juuni jooksul suudame selle kurja tõve ühiskonnana niimoodi seljatada, et oleme valmis kokkuleppel avanema, võiks juulis ja augustis olla teine režiim väiksemate kontsertide ja etenduse jaoks avatingimustes,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas esmaspäevasel pressikonverentsil.

Lukas kinnitas, et sisetingimuste hooaeg kultuuris, mis puudutab teatreid ja tõenäoliselt ka kinosid, enne sügist ei alga. „Massiüritused, suured, paljude osavõtjate ja publikuga üritused jäävad sel suvel ära,“ sõnas Lukas.

 

Teatavasti peaks 21. juulil lauluväljakul toimuma Saksamaa megabändi Rammstein vabaõhukontsert, mille enam kui 60 000 piletit on juba ammu välja müüdud. Bänd veel ametlikku avaldust oma kontsertide ärajäämise kohta teinud ei ole.

Rammsteini kontserti korraldava Live Nationi esindaja Eva Palm sõnas Kroonikale, et ametlikku teadet bändi poolt tühistamise osas saabunud ei ole, seega jääb pileti ostnutel üle oodata bändi ametlikku infot. Palmi sõnul peavad nemad bändilt ära ootama ametliku info, enne kui Live Nation saab toimumist, mittetoimumist või aja muutumist mingilgi moel kinnitada ja kommenteerida. „Kõigil ettevõtetel on oma protseduurireeglid. Me alati teavitame ja anname piletiostjatele juhised, kohe kui need meieni jõudnud on,“ sõnas ta.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas. 

Lukase avaldus pani muidugi surve alla ka pileteid müüva Piletilevi, kes oli sunnitud tegema avalduse seoses piletite müügiga. "Oleme teadlikud täna Vabariigi valitsuse infotunnis kultuuriministri poolt esitatud arvamusest, kuid oleme sunnitud tõdema, et kontserdi ärajäämise aluseks ei ole infotunnis esitatud arvamus, vaid selleks saab olla otsustuspädevust omava isiku otsus. 
Hetkel on otsustatud, et kõik eriolukorra ajal toimuma pidanud kontserdid jäävad ära, seega saame hetkel ainult kinnitada, et ära jäävad kontserdid, mille toimumisaeg pidi olema kuni 17.05.2020. Kõikide hilisemate kontsertide osas ootavad korraldajad pädevat juriidilist otsust. Piletilevi tegeleb ärajäävate sündmustega kohe, kui oleme korraldajalt saanud info."