Tom Hanks ja Rita WilsonFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
27. aprill 2020, 10:10

Tom Hanks ja tema naine loovutavad koroonavaktsiini loomiseks verd

Märtsis Austraalias koroonaviirusega nakatunud ning nüüdseks tervenenud Tom Hanks ja tema abikaasa Rita Wilson soovivad kõigest hingest vaktsiini loomisele kaasa aidata.

"Meile pole mitte üksnes lähenetud, vaid me oleme ka ise öelnud: "Kas te tahate meie verd? Kas saaksime plasmat anda?"" rääkis 63aastane Oscari laureaat podcast'is “Wait Wait…Don’t Tell Me!”. Hanks ütles, et tema ja Rita vereanalüüsid lähevad koroonavaktsiini väljatöötamiseks. "Minu meelest võiks seda kutsuda hanktsiiniks," viskas Tom nalja. 

Hanks lisas, et analüüsid näitasid: temal ja Rital on Covid-19 antikehad organismis täiesti olemas. 

Hanks teatas enda ja Rita haigestumisest 12. märtsil. Nad olid viiruse tõttu mõned päevad haiglas ja seejärel koduses karantiinis. Wilson rääkis hiljuti, et Austraalia arstid ravisid neid malaariaravimi klorokviiniga, mis võis küll aidata neil viirust seljatada, kuid ei pruukinud seda teha. Kõrvalnähud olnud ägedad ja kurnavad.

"Me peame selle ravimi suhtes väga ettevaatlikud olema," ütles Wilson. "Me ei tea, kas see on antud juhul ohutu." Ta rääkis, et pärast klorokviini saamist tekkis tal äge iiveldus ja peapööritus. Lisaks tabas Ritat lihasnõrkus.