"Maskis laulja"Foto: TV3
Tele
27. aprill 2020, 12:16

Kärt Anvelt maskisaatest: vabandust, sõbrad-tuttavad, kes mind ära tundsid ja küsimusi esitasid (1)

TV3 möödunud pühapäeval eetrisse jõudnud „Maskis laulja“ lõpus langetas Lõvi maski ajakirjanik Kärt Anvelt. „Olen ülirahul, et nii kaugele jõudsin!“ rõõmustas ta saates.

Kärt kirjutab sotsiaalmeedias, et on tagantjärele väga rõõmus, et saate produtsendid Triin Luhats ja Kaupo Karelson ta ära suutsid rääkida. „Neil on õigus, see oli pagana äge kogemus. Aga eks ma ikka nõudsin enne jah-sõna ütlemist castingut ka – et läheme ja laulame mikrofonis, laseme proffidel kuulata, kas seda häält veel üldse on. Et ma ei ole ju nii kaua aastaid laulnud ja tahaks endale pärast ka peeglist otsa vaadata.“

Kärt nõustub Toomas Uibo möödunud nädalal öeldud sõnadega, et kui poleks maski saanud kanda, poleks ta saatesse läinud. „Ma lihtsalt poleks julgenud.“ Triin, Kaupo ning lauluõpetajad Maiken ja Anneli Pilpak julgustasid Kärti aga väga. „Ma julgen arvata, et meid kõiki, või vähemalt enamikku meist kümnest, sest vaevalt ma üksi julgustust vajasin.“

„Müstika olid ka meie laulutunnid – enne esimest saadet toimusid need veel live’s, edaspidi aga juba veebi teel,“ kirjeldab Kärt. „Eraldi väga suur kummardus Triinule, Kaupole ja kogu produktsioonifirmale Ruut. Kui keegi suudab ülikeerulistes tingimustes, mida koroonaviiruse puhang kaasa tõi, kvaliteedis järele andmisi tegemata suursaate toota, siis on need nemad. Seal hulgas nii, et kogu meeskond on viiruse vastu kaitstud. Kaupol ja Triinul oli ikka väga palju magamata öid.“

Kärt kinnitab ka, et temagi ei teadnud, kes olid peidetud teiste maskide alla. „Ja kuigi me näiteks Silmamunaga seisime oma duelli oodates sõna otseses mõttes käsikäes lava taga, siis nägin ma alles saadet telerist vaadates, et Silmamuna sisse oli peidetud armas Kaisa Selde.“ Lisaks vabandab Anvelt sõprade ja tuttavate ees, kes teda ära tundsid ja saate kohta küsimusi esitasid.

„Kui Triin või Kaupo teile järgmisel telehooajal helistavad ja kutsuvad saatesse, võtke see kutse tingimata vastu, mis siis, et mask võib olla pagana raske, te ei näe sealt välja ning riietus tohutult palav – mängu ilu on asja väärt.“

Ka detektiivide pakkumiste reast käis Kärt Anvelti nimi läbi, kuid samuti olid Lensini, Juure, Hundi ja Fokini variantide seas Kistiina Ojuland, Vilja Kiisler, Astrid Kannel ja Marju Lauristin. Lõvi kohta jagus detektiividel vaid kiidusõnu – ta meeldis väga, sest oli hea tuju tekitaja ning osav vihjetega mängija. Pehme ja roosa välimuse litrisädelusest kumas läbi kostüümis peidus oleva inimese intelligentsus, asjalikkus ja konkreetsus ning see tekitas haaravat segadust.

Pühapäevases saates oli Lõvi duell esmalt Putukaga ning lauluks „The Lion Sleeps Tonight“, lõpuheitluses Lillega kõlas aga romantiline „Davai, poigrajem Ljubov“.

Vihjeklipis olid viited nii Kärt Anvelti ajakirjanikutöö algusaegadele ajalehes Rahva Hääl kui ka suurele tunnustusele – ta on kahel korral pälvinud Bonnieri preemia. Vihjeid jagus ka tema ametitele raadios ja televisioonis, hobidele, kunagisele osalemisele bändis All Stars ning abielule poliitiku Andres Anveltiga.

Seni on „Maskis laulja“ saadetes maskid langetanud Vanapaganast Jaanus Nõgisto, Rotist Laine Randjärv,  Sõdalasest Toomas Luhats, Jonnipunnist Getter Jaani, Silmamunast Kaisa Selde, Pilvest Toomas Uibo ja Lõvist Kärt Anvelt.

Juba järgmisel pühapäeval on kõik oodatud kaasa elama „Maskis laulja“ finaalile, kus osalevad Lill, Jäär ja Putukas ning mille võitja hääletavad televaatajad!