Beyoncé KnowlesFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
26. aprill 2020, 10:00

Beyoncé annetas koroonavõitlusele kuus miljonit dollarit

Maailma edukamaid muusikuid Beyoncé Knowles tegi koroonaviiruse vastu võitlemiseks kuue miljoni dollari suuruse annetuse, kirjutab Briti leht The Guardian.

USA megastaar hakkas kampa Twitteri asutaja Jack Dorsey abifondiga #startsmall ning tegi annetuse mitmetele heategevusorganisatsioonidele, mis tegelevad vaimse tervise probleemidega, aga ka hädaliste abistamisega - toidu, vee, puhastusvahendite, ravimite, näomaskide ja hügieenivahendite jagamisega.

Beyoncé ütleb oma avalduses, et tumedanahaliste kogukonnad kannatavad Covid-19 pandeemia tõttu tohutult. "Paljud pered elavad alateenindatud piirkondades kodudes, kus on raske sotsiaalset distantsi hoida. Kogukonnad, kus niigi nappis raha hariduse, tervisehoiu ja majutuse jaoks, seisavad nüüd silmitsi ärevusse ajavalt kõrge nakatumise ja surmajuhtumitega. Ning neil kogukondadel puudub juurdepääs analüüsidele ja võrdväärsele tervishoiule."

Twitteri asutaja Dorsey paigutas heategevusfondi #startsmall aprilli algul miljard dollarit - üle veerandi oma isiklikust varandusest.