Shirley Knight 2012. aastal. Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix
Inimesed
23. aprill 2020, 11:00

Suri „Meeleheitel koduperenaiste“ näitlejanna Shirley Knight

USAs suri 83 aasta vanuses teenekas lava- ja ekraanijõud Shirley Knight, kes oli nooruses kaks korda Oscari nominendiks esitatud, kuid kes hilisemas elus mängis kassatükis "Enam paremaks minna ei saa" ning seriaalis "Meeleheitel koduperenaised".

Menusarjas Bree van de Kampi (Marcia Cross) ämma mänginud Knight suri kolmapäeval oma tütre Kaitlin Hopkinsi kodus Texase osariigis, vahendab EW.com. 

Kansase osariigist pärit Knight tegi filmidebüüdi 1958. aastal ning teenis pika karjääri jooksul Tony teatriauhinna, kolm Emmyt ning kaks Oscari-nominatsiooni - 1960. aasta filmiga "The Dark at the Top of the Stairs" ja 1962. aasta linateosega "Sweet Bird of Youth". Mõlemad olid nimekate näidendite ekraniseeringud.

EW märgib, et Knight oli tuntud julgete sammude poolest: 1964 lahkus ta Hollywoodist, et asuda õppima New Yorgi kuulsas Actors Studios. Sellest sai alguse tema lavakarjäär. "Kui mängisin filmis "Sweet Bird of Youth", olid Geraldine Page ja Paul [Newman] ja kogu trupp nii kogenud. Tundsin, et nad teavad midagi, mida mina ei tea," seletas näitlejanna 2014. aasta intervjuus. Newman soovitas noorel näitlejatari Lee Strasbergi õpilaseks minna. "Nii ma tegingi."

Hilisemas elus mängis Knight mitmetes sarjades, nagu näiteks "Dr House" ja "Law & Order". 1988 pälvis ta Emmy auhinna külalisrolliga sarjas "Thirtysomething", 1995 lausa kaks Emmyt - osatäitmiste ees seriaalis "NYPD Blue" ning HBO telefilmis "Indictment".