Marianne Faithfull 2016. aastal. Foto: GUILLAUME SOUVANT/AFP/Scanpix
Inimesed
23. aprill 2020, 09:48

Covid-19 tõttu surmasuus olnud Marianne Faithfull pääses viimaks koju

Marianne Faithfulli esindajad teatasid rõõmusõnumit: aprilli algul koroonaviiruse tõttu haiglasse viidud lauljanna (73) pääses koju. Popmuusikalegend tänab meedikuid, kes päästsid tema elu.

Faithfulli sotsiaalmeediakontodele postitatud avalduses seisab, et lauljanna on 22päevase ravil järel haiglast koju lubatud. Teises kommentaaris tänab Marianne kõiki, kes on tema pärast muretsenud ja talle sõnumeid saatnud. "See on teda praegusel, paljude jaoks nii raskel ajal väga palju aidanud. Marianne on ka väga tänulik kõigile meditsiinitöötajatele, kes tema eest haiglas hoolitsesid ning kes kahtlemata päästsid ta elu."

Faithfull viidi haiglasse aprilli algul, kuna tal olid tekkinud koroonaviiruse sümptomid, kirjutab The Guardian. Analüüs näitas viirust, hiljem tekkis Marianne'il kopsupõletik. Tookord ütles mänedžment, et ta on stabiilses seisundis ning reageerib ravile. 

Lauljanna on sel aastatuhandel mitmete tervisehädadega maadelnud. 2006. aastal diagnoositi Faithfullil rinnavähk, millest arstid said lõikusega jagu. 2007 teatas Marianne, et ta põeb C-hepatiiti, mis oli diagnoositud tosin aastat varem. Lauljanna põeb ka artriiti ja tal on olnud teisi liigesehädasid - 2015. aastal oli ta sunnitud kontserditurnee ära jätma, sest puusavigastus oli pärast lõikust põletikuliseks muutunud.