Anne VeskiFoto: Teet Malsroos
Inimesed
22. aprill 2020, 11:07

Anne Veski: kui kontserdimajade uksed jälle lahti tehakse, torman uue jõuga peale

“Siiani olen töötu nagu kõik artistid, aga lubasin, et olen korralik ja hakkan igal hommikul võimlema või teen mõnda aiatööd,” räägib lauljanna Anne Veski Star FM-i hommikuprogrammis. 

Anne lisab, et on ausalt oma lubadust ka täitnud. “Mul on jalgratas nii õues kui ka väiikses koduses jõusaalis. Seega väntan, teen harjutusi ja püüan olla vormis. Kui kontserdimajade uksed jälle lahti tehakse, torman uue jõuga peale.” 

“Aed on korda tehtud. Nii, kui on ilus ilm, olen väljas ja otsin endale tegevust. Mul on vedanud, et saan ümber maja tiirutada,” ütleb Veski. “Mul on selline tunne, et olen kõik lilled üle lugenud. Olen mitu korda aias korrastustöid teinud ja lilled saavad küll kenasti välja tulla,” rõõmustab ta. 

Kui paljud Eesti staarid on eriolukorra ajal andnud veebikontserte, siis Anne pole seda siiani teinud. “Sellist konkreetset pakkumist tehtud ei ole. Pean tunnistama, et ega ma selles videolahenduses kõige kõvem käpp ei ole. Mul ei ole ka väga suurt soovi otseselt tekkinud.” 

Esimesel kuul võttis laulja olukorda kui puhkust, mille ta oli ära teeninud. “Saab rahulikult nii aia kui maja ära koristada,” kirjeldab Anne. “Aga nüüd ootan küll, et saaks välja minna, sest pikalt kodus olemine mingi mõnu ei ole. Kuu või poolteist, aga rohkem küll ei taha.” 

Kui eriolukord lõpeb, soovib Veski minna juuksurisse ja kosmeetiku juurde, et küüned korda teha. “Siis saab lavale minna!” arvab ta. “Artist peab alati välja nägema nagu artist, aga päris hommikuvoodist püsti tõustes nii välja ei nähta. Kui ma tahan artistina välja minna, pean ikka näo pähe tegema. Praegu me käime üks kord nädalas poes, panen mütsi, prillid, maski pähe ja tead, kui hea tunne on välja minna tundmatuna,” räägib Anne Veski. Ühe korra tundis poemüüja tuntud laulja ka maski ja prillidega ära ja ütles: “Teil on mask peas, aga ma tean küll, kes te olete!” Veski sõnul oli see äärmiselt tore. 

“Ma loodan, et suvel lastakse meil ikka juba vähemalt vabaõhuüritustel esineda. Muidugi nüüd öeldakse, et terve juuni ka me ei saa veel laulda. Ma ootan küll, et saaks välja minna ja laulda,” lisab Anne.