Prints Harry ja hertsoginna MeghanFoto: AP/Scanpix
Inimesed
21. aprill 2020, 16:19

Meghan ja Harry anusid Thomas Markle'it, et too nendega suhtleks – asjatult!

Seoses hertsoginna Meghani ja Briti kõmulehe Mail on Sunday emafirma kohtuprotsessiga on avalikuks saanud prints Harry ja tema naise pulmaeelsed sõnumid Meghani isale Thomas Markle'ile. Kuninglik noorpaar anus Thomast, et too kõmulehtedega ei räägiks, ning palus härdalt, et ta nende pulma tuleks. Markle on jätnud aga mulje, et tütar ja väimees keeldusid temaga suhtlemast. 

Kohtudokumentides avaldatud sõnumeist on näha, et Harry püüdis 2018. aasta mais enne pulmi korduvalt oma tulevase äia Markle'iga ühendust saada. Mehhikos elav endine Hollywoodi valgustaja pidi oma tütre Meghani altari ette saatma, kuid Mail on Sunday paljastas, et Thomas aitas paparatsol endast pilte teha. „Sa ei pea vabandust paluma, me mõistame olukorda,“ kirjutas Harry ühes meeleheitlikus SMSis ning anus, et Markle kõmureporteritega ei räägiks. „Kui sa armastad Megi ja tahad, et kõik laabuks, palun helista mulle. [...] Me pole Megiga vihased, me lihtsalt peame sinuga rääkima," vahendab The Guardian.

Prints toonitas äiale, et paparatsofotode skandaalis on süüdi kõmuajakirjandus ning kõmupressiga rääkimine annab tagasilöögi. „Ainult meie saame sind aidata, nagu oleme algusest peale püüdnud teha.“

Suhtles kõmumeediaga, mitte tütrega

Harryga või tütrega rääkimise asemel pöördus Markle kõmuveebikülje TMZ poole ning teatas, et tal oli infarkt. Meghan sai isa hospitaliseerimisest teada mõni päev enne pulmi TMZ vahendusel. Hertsoginna kinnitab kohtupabereis, et isa ei võtnud haiglast tema abipakkumisi vastu ega vastanud sõnumitele, kuigi tema ja Harry lubasid talle kaitseks saata turvamehed. "Palun helista nii kiiresti kui saad," vahendab The Guardian Meghani kirja "Kõik on väga murettekitav, aga kõige tähtsam on sinu tervis."

Meghan kinnitab kohtus, et isa poolt oli viimane kontaktipüüdlus tema pulmapäeva 19. mai 2018 varahommikust. Kuna Markle helistas nii vara, ei saanud Meghan telefoni vastu võtta. Sestsaadik on ta isaga kontaktis olnud ainult kirjade kaudu. 

Meghan kaebas kohtusse Mail on Sunday, kes avaldas katkeid tema hilisemast kirjast isale. 

Markle on tütrele ette heitnud, et tolle viis lähedast sõpra rääkisid mullu veebruaris ajakirjas People avaldatud artiklis Meghani ja tema isa suhetest. Hertsoginna kinnitab kohtudokumentides, et tal polnud sõprade sekkumisest, mille eesmärk oli paljastada Markle'i silmakirjalikkust ning parandada Meghani kuvandit avalikkuse silmis, õrna aimugi.