Kadri VoorandFoto: Erlend Štaub
Inimesed
19. aprill 2020, 12:53

Kadri Voorand naudib Lahemaa loodust: see kõik on minu jaoks võlumaailm

Muusik Kadri Voorand on eriolukorra ajaks asunud Lahemaale, oma lapsepõlve kodukanti. “Olen palju lugenud ja looduses viibinud,” räägib Kadri saates “Hommik Anuga”. “Mul ei ole veel kordagi olnud igav. Lähen õue, vaatan taevasse ja juba see on nii põnev.”

“On päevi, kus ma mitte midagi ei tee ja ainult mõtlen. Ma kirjutasin ka ühe luuletuse, kuidas ainuüksi aknast välja vaatamisega võib ammutada sedavõrd palju infot, sest taevas on nii palju kujundeid. Looduses seda pilti jagub,” usub Voorand. 

Lahemaal on imeline loodus, mida Kadri täiel rinnal naudib. “Eile läksin sügavale metsa üksi matkama. Mulle tuli sisse lapselik fantaasiameelne mängutuhin, ma justkui nägin puude taga loomi, mida seal võib-olla isegi polnud. See kõik on minu jaoks võlumaailm, kuhu on võimalik ära kaduda,” naerab muusik. “Ma usun, et inimesed võiksid nende terviseradade asemel minnagi sügavale metsa. Meil on seda sügavat metsa ja randa nii palju, kus on võimalik kõndida. Vaadata lihtsalt liivamustrit, seda kõike on nii palju,” kirjeldab naine.

Lisaks loob Kadri pragusel ajal ka uut muusikat. “Minu meelest on tore, et ma ei ole sunnitud ühtegi lugu lõpuni kirjutama. Olen kirjutanud selliseid haiku vormis pisikesi meloodiaid ja neid rahulikus tempos harjutanud,” räägib ta. “Kui ma tavaliselt ei cover`da teiste loomingut, siis praegu olen tabanud ennast laulmas teiste lugusid. Lihtsalt seetõttu, et nüüd on aega. Näiteks täna hommikul ärkasin üles ja mind kummitas Taukari laul, kus ta ütleb, et hommikuti asja must ei saa,” naerab Kadri. 

Veebruari algus oli muusiku jaoks paljulubav: ilmus uus plaat ja algas suur tuur Saksamaal. Nüüd on see kõik edasi lükatud. “Mingi ratas on justkui lükatud veerema, aga tundmatus suunas ja rajal. Veebruaris olid tõesti ootused kõrged mul enda suhtes. Need kontserdid pole ametlikult veel ära jäetud, aga on kuulda, et Lääne- ja Lõuna-Euroopa on sügiseni ettevaatlikud sügiseni erinevate ürituse planeerimisel,” kirjeldab ta. See kõik mõjub Kadri sõnul väga raskelt. “Nende kontsertide nimel on pikki aastaid töötatud, et neid pakkumisi üldse saada. Ma olen sattunud esinema sellistesse kohtadesse, kus praeguste festivalide korraldajad on minu kuulnud ja ma väga loodan, et nad ei unusta mind ära,” tõdeb ta.