Stallone ja Dennehy filmis "Esimene veri".Foto: VIDA PRESS
Inimesed
17. aprill 2020, 09:42

Sylvester Stallone leinab filmipartner Brian Dennehyt

81 aasta vanuses on surnud karismaatiline Hollywoodi näitleja Brian Dennehy, kes mängis Sylvester Stallone'i esimeses Rambo-filmis "Esimene veri". "Ta oli võrratu artist ... Ta oli ka Vietnami sõja veteran, kes aitas mind Rambo tegelaskuju ülesehitamisel väga palju," kirjutab Stallone oma järelehüüdes.

Dennehy tütar teatas isa surmast Twitteris ja toonitas, et see polnud seotud koroonaviirusega. "Elusuurusest suurem, ülimalt helde, uhke ja pühendunud isa ja vanaisa," kirjeldas tütar staažikat näitlejat. "Teda jäävad taga igatsema abikaasa Jennifer, pere ja paljud sõbrad."

"Esimene veri" oli Dennehy läbimurdefilm. Ta kehastas Stallone'i tegelaskuju kimbutavat šerifit. Stallone (73) jagas Instagramis nende ühist pilti. "Maailm on kaotanud suure artisti," kirjutas superstaar.

Peamselt matšorollidesse valitud jõulise kehaehitusega Dennehy mängis ka populaarsetes seebiooperites "Dallas" ja "Dünastia" ning filmides "Split Image" (1982), "Legal Eagles" (1986), "Prophet of Evil" (1993) ja "Tommy Boy" (1995), lisaks Harrison Fordi põnevikus "Presumed Innocent" (1990). 1999 võitis Dennehy lavastusega "Müügimehe surm" nimeka Tony auhinna, 2006. aastal Briti teatriauhinna Olivier Award. Tony pälvis ta ka osatäitmise eest draamas "Pikk päevatee kaob öösse" (2003). 

1999. aastal mängis Dennehy Eesti näitlejate osalusel valminud filmis "Virtuoos" ("Out of the Cold"), mille režissöör oli Aleksandr Buravski ("Leningrad") ning milles mängisid  teiste seas Marika Korolev, Ain Lutsepp, Tõnu Kark, Tõnu Aav, Anne Paluver, Olav Ehala ja Indrek Taalma. Peaosades olid Keith Carradine (“Nashville”), Mia Kirshner (“Meeletu linn”) ja Mercedes Ruehl (“The Fisher King”). Tegevuse keskmes oli 1940. aastal Eestisse esinema tulnud Ameerika tantsuvirtuoos (Carradine), kes armub eestlannasse ning satub raudse eesriide taha lõksu. Linateose kaasprodutsent oli Ilmar Taska.