Kylie Jenner koos oma tütre Stormiga mullu augustis.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. aprill 2020, 17:05

Kylie Jenner on endiselt maailma noorim miljardär

USA ajakiri Forbes kuulutas Kardashiani klanni pesamuna Kylie Jenneri (22) teist aastat järjest maailma noorimaks miljardäriks. Forbes toonitab, et peaaegu kõik esikümnes olevad noored jõukurid on rikastunud tänu perefirmale. Ent Kylie on teeninud oma raha ise.

Kylie Jenner on omaaegse kümnevõistleja ja olümpiavõitja Bruce Jenneri (nüüdsel ajal Caitlyn Jenner) ja tema eksabikaasa Kris Jenneri noorem tütar. Kylie oli alles kümneaastane, kui ta sai koos oma emapoolsete poolõdede Kim, Kourtney ja Khloé Kardashianiga tuntuks reality-sarjas „Keeping Up With The Kardashians“. 17aastaselt hakkas tüdruk müüma omanimelisi huulevärvikomplekte. Algselt nime Kylie Lip Kits kandnud firma sai 2016. aastal nimeks Kylie Cosmetics. 

 
 
 
View this post on Instagram

🤍☁️

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Tele- ja sotsiaalmeediatähe äriedu oli vapustav. Huvitaval kombel oli selle taga hoopis Kylie põdemine oma välimuse pärast. Ta lasi oma huuli suuredada, sest 15 aasta vanuses oli keegi poiss väitnud, et nii õhukeste huultega nagu tüdrukul ei saa korralikult suudelda. „Tahtsin suuremaid huuli. Joonistasin neid huulepliiatsiga suuremaks, et jätta muljet suurematest huultest. Viimaks tundsin, et pliiats ei aita, ja lasin neid kirurgiliselt suurendada.“ Ent Kylie kinnitas oma fännidele: Kylie Cosmeticsi huulevärvid ja -pliiatsid tekitavad ahvatleva musisuu ilma süstideta. 

Kogu Kardashiani klanni pöörane populaarsus ning Kylie isiklikud 170 miljonit Instagrami-fänni on teinud temast noore miljardäri. 2018. aastal kuulutas Forbes, et Kylie Cosmeticsi väärtus on 800 miljonit, 2019. aasta märtsis juba 900 miljonit dollarit. Mullu novembris müüs Kylie 51protsendise osaluse oma firmas USA kosmeetikahiiule Coty, Inc. Ta teenis selle tehinguga ümberarvutatult 600 miljonit eurot. „See koostöö võimaldab mul keskenduda uute toodete väljatöötamisele,“ seletas Kylie, kes sai 2018. aastal tütar Stormi emaks. Nüüd on ta juba teist aastat järjest maailma noorim miljardär.

***

Maailma noorimate miljonäride esiviisik

1. Kylie Jenner (22), USA, kosmeetikatööstur. Varanduse suurus miljard dollarit.

2. Alexandra Andersen (23), Norra, oma isa asutatud investeerimisfirma Ferd kaasomanik. 1,1 miljardit dollarit.

3. Katharina Andersen (26), Norra, investeerimisfirma Ferd kaasomanik. 1,1 miljardit dollarit. 

4. Gustav Magnar Witzöe (27),  Norra, oma isa asutatud maailma suurima lõhetootja Salmar Asa kaasomanik. 2,3 miljardit dollarit. 

5. Elizabeth Furtwängler (28), Saksamaa, kirjastuse Burda Media kaasomanik. 1,2 miljardit dollarit.