"Maskis laulja" saate salvestusel on kasutusele võetud kõik ettevaatusabinõud. Foto: TV3
Tele
13. aprill 2020, 18:57

„Maskis laulja“ jätkub ilma publikuta: stuudios on nii vähe inimesi kui vähegi võimalik

TV3 pühapäevaõhtune tujutõstja “Maskis laulja” läheb eriolukorra tõttu eetrisse ilma publikuta. “Selge see, et publik loob saali teistsuguse meeleolu nii osalejate kui ka kohtunike jaoks, samas midagi drastilist ei ole,” ütleb TV3 programmijuht Raimo Kummer. Oma mõtteid jagavad saates Silmamunana esinenud Kaisa Selde ja kohtunik Krista Lensin. 

“Originaalis on saade publikuga ja seda põhjusega, aga osalejad paistsid ennast tundvat väga mõnusalt ja kohtunike pikemad vahed ei seganud neid arutlemast, kes maski taga olla võiks,” räägib Raimo Kummer. Mees usub, et tänastes oludes on kõige parem variant teha saadet ilma publikuta. “See ei ole üldse halb, vaid täiesti arvestatav ja korralik lahendus.” 

Lisaks on meeskonnaliikmete arv viidud miinimumini. “Isegi tantsijate arvu on vähendatud ja kõikide kaadritaguste inimeste kohapeal viibimise vajadus on üle vaadatud. Ka mina ise ei käinud üht salvestust vaatamas, et mitte ohtu seada osalisi, kohtunikke ja meeskonda,” kirjeldab Kummer. “Stuudios on nii vähe inimesi kui vähegi võimalik ja endiselt on kasutusel kõik ettevaatusabinõud – haigena tööle tulla ei tohi, kõik pinnad desinfitseeritakse üle ja nii edasi.”

Kui varem hääletas duelli võitja saatepublik, siis nüüd teeb seda 100-liikmeline grupp interneti teel. “Me oleme teinud Facebookis publikule grupi, kes saavad salvestuse ajal esitusi otseülekandes vaadata. Kohe pärast duelli toimumist hääletavad needsamad liikmed, milline osaleja saab edasi järgmisesse vooru,” räägib programmijuht. “Seal on erinevaid inimesi. Näiteks telesaadete püsipublik, sest on inimesi, kes käivad paljude saadete salvestustel. Siis on valitud TV3-ga ühel või teisel viisil seotud inimesi.” Kummeri sõnul on oluline, et erinevaid arvamusi oleks palju. “Mitte nii, et kolm inimest otsustavad. Algselt oli mõte, et hääletavad inimesed, kes on reaalselt stuudios, aga see tundus liiga kitsas.” 

TV3 programmijuht Raimo Kummer Foto: TV3

Kaisa Selde: andsin endast ikka 100 protsenti, olgu see siis publikuga või mitte

“Loomulikult on ilma publikuta väga teistmoodi esineda. Laval olles annad hästi palju energiat välja ja kui publik on saalis, peegeldavad nad head emotsiooni vastu. Sealt saad jällegi uut energiat, et veel rohkem tagasi anda. See on pidev energiavahetus, mis on minu meelest alati hästi tore,” räägib saates Silmamunana osalenud Kaisa Selde. 

Kaisa lisab, et kui publikut ei olnud, mõtles ta nendele inimestele, kes on kodus ja vaatavad televiisorit. “Kuigi nad kohe ei peegelda oma emotsioone, siis loodad, et inimestele siiski meeldib ja meel on lahutatud.” Näitleja lisab, et esineda oli keerulisem, sest publikuga vahetult tekkiv kontakt annab etteastele palju juurde. “Aga andsin endast ikka 100 protsenti, olgu see siis publikuga või mitte.”

Näitleja Kaisa Selde Silmamunana Foto: TV3

Krista Lensin: publiku puudumine oli harjumatu, aga see ei võta grammigi alla meie emotsioone

“Publik oleks tore, aga antud olukorras seda olla ei saa ja oleks rumal lasta oma tujul seepärast langeda. Meeleolu annavad ju need maskis lauljad, kes teevad iga kord suurepärase esituse ja panevad meie ajud ragisema,” räägib Krista Lensin, kes on üks saate detektiividest.

Krista sõnul on maskis esinejad sedavõrd vaatamisväärsed, et seda on kihvt teha ka siis kui ollakse teistest kohtunikest kahe meetri kaugusel ja vaatadakse sõud eemalt. “See oli harjumatu, aga ei võta grammigi alla meie emotsioone,” kinnitab ta. “Arvestame reeglitega, aga naudime neid esitusi, mis on niivõrd ägedad. Sel hetkel unustad ära, kes on su ümber,” lisab ta. 

“Produktsiooni poolt on olukord väga hästi korraldatud, oleme kõik kaitstud ja hoitud. Meil on väga ranged nõudmised maski kandmisel ja kahemeetrise vahe hoidmisel. Kõik inimesed on eemal, hoiame distantsi ja kõnnime paarimeetriste vahedega.” kirjeldab Lensin. “Oleme arvestanud nõudmistega, mis valitsus on esitanud. Peaasi, et saade saaks tehtud nii, et rahval oleks lõbus ja tore saade saaks eetrisse. Siiani on kõik sujunud. See on elementaarne lugupidamine kõrvalolevate inimeste vastu.”

Saate detektiivid Krista Lensin, Ženja Fokin, Brigitte Susanne Hunt ja Mart Juur istuvad laua taga suurte vahedega Foto: TV3