Foto: theradfordfamily/Instagram
Inimesed
13. aprill 2020, 11:38

RÕÕMUSÕNUM KRIISIAJAL: Briti suurim pere sai 22. lapse! (1)

Ühendkuningriigi suurima perena tuntud Radfordid teatasid rõõmusõnumit: nende read on täienenud 22. lapsega. Hiidpere vanimal ja noorimal võsukesel on vahet tervenisti 30 aastat: ema Sue oli esikpoeg Chrisi ootama jäädes vaid 13. 

Iiri mere äärses Morecambe'i linnas elavad Radfordid teatasid sotsiaalmeedias, et reedel, 3. aprillil tõi pereema Sue (45) ilmale tütre, kes sai nimeks Heidie Rose. Mullu oktoobris järjekordsest rasedusest teatades oli Sue küll tunnistanud, et tahaks saada poega – siis oleks tal 11 poega ja 11 tütart. „Mul on natuke poisi tunne...“ rääkis toonases videos ema (ja ühtlasi viiekordne vanaema), kelle pesamuna, tütar Bonnie Raye oli sündinud 2018. aasta oktoobris. Nüüd aga on Sue koos vastsündinud tütrega kenasti kodus ja kinnitab: Heidie Rose on võitnud nende kõigi südame. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Radford Family (@theradfordfamily) on

Radfordid said tuntuks 2008. aastal, kui kirjutati, et pagar Noel Radfordil ja tema proual on peagi kuraditosin last (inglise keeles kõlab see veelgi asjakohasemalt: baker's dozen ehk pagaritosin.) Sue ja temast neli aastat vanem Noel tutvusid 1982. aastal, kui Sue oli seitsmene. Esimese lapse, poeg Chrisi, tõi ta ilmale juba 14aastasena. 1993. aastal peeti pulmi ning sündis teine laps, tütar Sophie. Nemad elavad juba kumbki isiklikku pereelu: Sophiel on oma elukaaslasega kolm ning Chrisil enda omaga kaks last. Radfordide kodus sirguvad Chloe (24), Jack (22), Daniel (20), Luke (19), Millie (18), Katie (17), James (16), Ellie (14), Aimee (13), Josh (12), Max (11), Tillie (9), Oscar (8), Casper (7), Hallie (4), Phoebe (3), Archie (2), and Bonnie (1,5). Pere 17. laps Alfie sündis 2014. aasta juulis paraku surnuna. 

Sue rääkis Briti kõmulehele The Sun, et ta polnud kunagi varem kartnud haiglasse minna nii väga kui nüüd – koroonapandeemia tõttu. „Muretsesin, et Noelil ei lubata minu juurde jääda. Olime kõik koduses karantiinis olnud ja tundus kuidagi vale meie turvalisest mullist väljuda ja haiglasse minna. Kuid sinna jõudes tundsin end kohemaid turvaliselt.“ Kuigi Sue on staažikas sünnitaja, kestis sünnitus siiski kümme tundi. Ema tunneb kergendust, et beebi saabus majja just siis, kui pere koolilastel, kes on koroonapandeemia tõttu e-õppel olnud, algas kahenädalane lihavõttevaheaeg. „Olen olnud praegu täiskohaga kooliõpetaja...“

 
 
 
View this post on Instagram

Just chilling with daddy 🥰

A post shared by Radford Family (@theradfordfamily) on

Sue ja Noel on mõlemad adopteeritud. Ehk on nad endale just seepärast nõnda suure pere loonud. The Sun loetleb Radfordide ostunimekirja: 100 mähet, 16 pätsi leiba, 55 liitrit piima, 20 karpi hommikukrõbinaid, 48 muna, kolm kilo makarone, neli kilo hakkliha, 24 kanarinda, 80 kananagitsat... Kuid Radfordid ei kurda. Nende pagariäri toob pirukate küpsetamise ja kojuviimisega piisavalt raha sisse ning Noel ja Sue ei vaja riigilt enamat kui tavalist lapsetoetust – iga nädal ümberarvutatult 200 euro väärtuses. 

Sue kinnitab, et Heidie Rose sündis just õigel ajal. „Ta on parim meelelahutus. Lapsed on temast sisse võetud. Kui koju tulime, ootasid nad järjekorras, et saaksid õekest kallistada, ja nad ei suuda teda kuidagi sülest panna.“ Ainus tõrvatilgake meepotis: eriolukorra tõttu ei saa Radfordid aga oma 22. lapse sündi registreerida. „Perekonnaseisuamet on suletud.“