Ansambel SunlightFoto: Erakogu
Inimesed
12. aprill 2020, 10:37

Sõbrad viskasid kamraadi üle parda, ansambel Sunlight jätkab ilma solistita

Mis juhtus? Kas sõbrad visaksid kamraadi üle parda, et paat oleks kergem? 

Mõned päevad tagasi, õhtul kell 23:20 annab ansambli Sunlight laulja Kristo Poka oma Facebooki lehe kaudu teada, et bänd jätkab tegevust neljaliikmelisena ja et ka talle tuli uudis bändist väljaviskamisest suure üllatusena.

"Jah, sain sellest teada teisipäeval, kui Lauri Hermann mulle helistas ja teatas, et nüüd on nii... Korraks olin justkui kivikuju, aga pärast asja analüüsides sain aru, et pean minema edasi oma teed. Tahangi iga laulu põhjalikult viimistleda, mitte siuh-säuh ja ongi valmis!" räägib Kristo teda vallanud esimestest emotsioonidest. 

Kuigi hõõrumisi bändiliikmete vahel oli täheldatud juba varemgi, otsustati Kristo just sel keerulisel ajal "üle parda" visata.

Ansambli Sunlight solist Kristo Poka Foto: Erakogu

Kristo täispikk kommentaar oma sotsiaalmeedia kõlab järgmiselt:

KALLID FÄNNID JA SÕBRAD!
Iga lõpp on millegi uue algus.
Ansambel Sunlighti otsus jätkata bändi neljaliikmelisena tuli mulle sama suure üllatusena nagu Teilegi. Kuid kurvastamiseks ei ole kindlasti põhjust, sest eks meie kõigi elus tuleb ette olukordi, kus ühiselt seatud eesmärgid ja visioonid enam ei ühti, tuleb teha valikuid ning edasi liikuda. Mul ei ole kindlasti plaanis teid hüljata ega maha jätta, sest iga lõpp on millegi uue algus. Hoidke silmad ja kõrvad lahti ning kohtume taas! Soovin oma endistele bändikaaslastele ilusat suve ning lennukaid ettevõtmisi.

Armastusega,
Kristo

Lauri Hermann Foto: Õhtuleht


Bändi üks asutajaliikmetest Lauri Hermann kommenteerib kogu olukorda väga põhjalikult

"Kristo on väga hea sõber ja see jutuajamine oli minu jaoks raske. Piltlikult öeldes oli nutt kurgus. Kristo on hea laulja ja talle sobivad soololaulud. Meie vaated ja arusaamad bändi tuleviku ja repertuaari osas on aga erinevad. Kolm aastat on näidanud, et meie kuulajad ootavad peosaalis rohkem suhtlust ja sellele nüüd panustamegi. Mingisugust "üle parda" viskamisest ei saa siin juttugi olla!"

"Uut laulu ei pea aga fännid kaua ootama. See ilmub koos videoga lähipäevil ning kannab sümboolset pealkirja "Uus päev". Laul näitab kenasti kätte meie bändi uue suuna. Kõik bändimehed saavad nüüd palju suurema rolli nii lauludes, kui laulude vahelisel ajal. Suurepärased lauljad Kristjan ja Kalmer vaid pille sõrmitsemas, oli ilmselge talendi raiskamine. Bändides on reeglina üks solist, kuid meie oleme nüüd selline bänd, kus on mitu solisti." 

Ansambel Sunlight Foto: Erakogu

Ansambel Sunlight alustas oma tegevust 2016. aasta lõpus. Nende debüütsingel "Ootan sind veel" jõudis raadiotesse 2016. aasta detsembris ja püsis Raadio Elmari edetabelis üheksa nädalat.

Bändile panid aluse Raadio Elmari saatejuht Lauri Hermann ja WAF-kooli taustaga Kristo Poka, kellega liitusid kitarrist Kalmer Neidla ja klahvpillimängija Kristjan Reinvee. 2017. aasta suvel avaldas ansambel oma esimese muusikavideo "Veenus mu ees", mis filmiti koos tantsuklubi Tokra liikmetega.

Tantsumuusika bänd Sunlight ja tantsulavade kuninganna Anne Veski on teinud aastal 2018 ühise loo. Suvise alatooniga pala oli eriti pop raadios Elmar. Originaalesitus: Alvaro Soler - La Cintura.

Tantsumuusika bänd Sunlight ja tantsumuusika kuninganna Anne Veski on teinud aastal 2018 ühise loo. Suvise alatooniga pala oli eriti pop raadios Elmar. Originaalesitus: Alvaro Soler - La Cintura.

"HOMMIKUSÖÖK STAARIGA" - Jekaterina Vassiljeva