Kaader filmistFoto: Outnow.ch
Film
10. aprill 2020, 13:00

OPERATSIOON „URRUAUK“: „Catsi“ esmaversioon oli veelgi võikam (1)

Tom Hooperi lavastatud muusikal "Cats" oli eelmise aasta filmidest suurim läbikukkumine, mida nahutasid nii kriitikud kui ka vaatajad. Kuid paistab, et staaridrohke film võinuks välja näha veelgi tülgastavam.

Märtsis levisid kuuldused, et "Kasside" lõppversioonist olid välja retušeeritud kasside urruaugud, mis arvutikunstnikud olid staaride istmikele varem lisanud. Keegi Twitteri kasutaja väitis, et eemaldamistööle oli värvatud tema sõber.

The Guardiani teatel pole see üksnes kõlakas. Ka Daily Beast väidab filmi kallal töötanud arvutispetsile viidates, et kasside tagumike retušeerimisega nähti palju vaeva.

"Catsist" sai üle maailma naerualune juba juulis pärast treileri ilmumist. Seepeale püüdis Hooper filmi parandada. The Guardiani teatel sai lõppversioon valmis vähem kui 48 tundi enne "Catsi" maailma-esilinastust. Ent kui film detsembris ekraanidele jõudis ning arvustused olid põrmustavad, lasi režissöör arvutikunstnikel "Catsi" veel kord timmida. Filmistuudio Universal saatis kinodesse uue versiooni. "Kallis lugeja, see oli täpselt sama õudne," kinnitab The Guardian ja lõmpsib: "Urruaugud lasti küll eemaldada, aga kogu s*** jäi alles."