Gerli Padar ja tütar CamillaFoto: Erakogu
Inimesed
9. aprill 2020, 15:57

Gerli Padarist ja tema tütrest said juutuuberid: meie Camillaga meisterdame, Martin filmib

Laulja Gerli Padar ja tema noorem tütar Camilla hakkasid Youtube's videoid tegema. Gerli avaldab Õhtulehele, et Youtube'i kanali loomine oli asjade loomulik käik. “Alguses panin videod Instagrami ja Facebooki, aga siis tundus lihtsam kui meil oleks enda Youtube'i kanal, kuhu inimesed saavad minna ja videoid vaadata.”

Gerli sõnul tuli videote tegemise mõte siis, kui kogu pere eriolukorra tõttu koju jäi. “Vanem tütar õpib iseseisvalt, aga Camilla koolis ei käi ja soovib kogu aeg mängida ja miskit teha. Mulle on alati meeldinud meisterdada ja mõtlesin, et teen lapsega ka. Martin (Gerli elukaaslane Martin Parmas - toim.) oli see, kes arvas, et võiksime meie meisterdamistest videoid teha,” kirjeldab ta. “Me ei leiuta jalgratast. Asjad, mis me teeme, on eesti keeles ja hästi lihtsad. Proovisime teha kõik videod koduste vahenditega, et vaatajad saaksid neid kohe järele teha, aga ma usun, et lapsel on tore videoid ka lihtsalt vaadata, sest Camilla kommenteerib asju ja on hästi aktiivne.”

 

Gerli naudib nende tegemist täiel rinnal. “Loominguline protsess on hästi tore, saab nalja ja näha, kes millise idee peale tuleb. Me kuulame palju ka oma lapsi, et mis tundub nende jaoks tore ja pakub huvi. Näiteks video, kus Camilla mulle meiki teeb, tuli tõesti nii ehe ja siiras, sest laps tahtis südamest mind meikida. Kui ise veel ei näe ka ennast, on väga naljakas. Naersin seda video tehes südamest,” lisab ta. 

Laulja naerab, et tütar Camilla ise teeks neid videoid hommikust õhtuni. “Mõnikord peame isegi ütlema, et ära nüüd esine ja ära ole nii teatraalne. Aga ta on teatri- ja lavaelu väikesest peale nii lähedalt näinud, et kui paned kaamera tööle, muutub ta grammi võrra artistlikumaks ja keerab vindi üle. Vahel hakkad ise selle peale naerma ka,” räägib naine. 

Camilla Foto: Erakogu

“Eks Camilla on ju ka on vaadanud ja jälginud Youtube'i videoid. Olen ka oma telefonist leidnud tema enda tehtud videoid, kus Camilla räägib oma päeva tegemistest. Minu eest on ta seda muidugi saladuses hoidnud, aga järsku avastan telefonist jälle mõne video.” Gerli ütleb, et nad on Martiniga omakeskis nalja visanud, et ilmselt jääb Camillale see eriolukord kõige eredamalt meelde, sest ta pole nii palju tähelepanu võib-olla varem saanudki. “Varem on olnud vähe aega, et temaga koos millegagi tegeleda. Arvan, et ka teistele lapsevanematele on olukord tuttav.”

Kaamera taha on asunud Martin. “Ta on igas mõttes operaator Kõps, kes ütleb, kui paneme video kiirenduse peale ja pärast selle ka kokku lõikab. Minul on tehniline pool olematu, sätin vaid kõik asjad valmis - kuidas ja millise rakursiga filmida,” räägib Gerli. “Vahepeal on olnud olukord, kus Martin räägib mingi anekdoodi, mul pisarad naermisest voolavad, aga filmime videot edasi. Pärast paneme lihtsalt kiirenduse peale,” naerab ta.