Sibyl VaneFoto: Danel Rinaldo
Saund
9. aprill 2020, 14:55

Sibyl Vane´i uus album on pühendatud bändiliikmete emadele

Pärnu alternatiivrokitrio Sibyl Vane avaldas kolmanda albumi „Duchess“.

„Duchess“ on saadaval nii digikanalites, CD, vinüüli kui ka limiteerituna kasseti formaadis. Aprilli alguses kümnendat sünnipäeva tähistanud Sibyl Vane’i liikmete sõnul on nende uus album täisväärtuslik kolmas.

„Need, kes albumilt ilmunud nelja singlit on kuulanud, aimavad ehk põhilisi muusikalisi jõujooni sellel albumil, kuid peidus on kindlasti ka üllatusi,“ iseloomustab bändi albumit bassist Heiko Leesment.

Albumi lugude suurem enamik on kirjutatud 2018. aasta jooksul. Protsess algas vahetult pärast „Eesti laulu“ konkursi lõppu, kust napsati looga „Thousand Wordsiga“ neljas koht. Muusika on bändi ühislooming ja lüüriline pool jätkuvalt bändi laulja ja kitarristi Helena Randlahe looming.

„Selle albumi ühendavaks teemaks on iseendaga leppimine. Kuigi muusikaliselt on see tempokas ja pigem rõõmsameelne album, on nende lugude sisu sügavam ja keerulisem,“ selgitab Randlaht, kelle sõnul on album ennekõike pühendatud nende emadele. „Neid laule ühendav teema on, et need on väga tugevalt seotud minu pere naisliini esindajate lugudega. Ilmselgelt saame olla tänulikud oma emadele, et oleme just need, kes me täna oleme.“

Albumi salvestas ja pani kõlama Siim Mäesalu, kellega salvestati 2011. aasta lõpus pala „Get Out of Town“, mis jõudis lõpuks bändi debüütalbumile „Love, Holy Water & TV“.

„Siimu panus albumi juures oli meie jaoks väga suur ja oluline. Esmalt see, et olime lood kirjutanud akustilistel pillidel ja need tuli tuua tagasi bändi konteksti. Lisaks sellele oli meil hulganisti ideid, mida kõike võiks veel nendega teha. Siim oli tasakaalustav jõud meie ja Sibyl Vane’i sügavama olemuse vahel. Viimase on ta meie hinnangul hästi ära tabanud,“ ütleb Leesment.

Muidu jäigalt kolme liikme joont hoidnud Sibyl Vane teeb albumil üsna mitu erandit. Näiteks kuuleb albumi nimiloos laulmas trummarit ja kaasa teeb suisa kaks pärnakast trompetimängijat – Chris Sommer ja Karl Kivi. Elektroonika ja klahvpillide osadega panustas Tarvi Kull.

Kooronaviiruse levikust tulenevalt bänd aprilli alguses plaanitud esitlustuuri Eestis ei alustanud. Fännidele on siiski loodud bändi kodulehele veebipood, kust saab kontserdil müüki minema pidanud fännitooteid ja albumi eriformaate osta.

Uut albumit saab kuulata SIIT.