Linda Tripp 1998. aastal Washingtoni ringkonnakohtusse saabumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. aprill 2020, 11:54

Suri president Clintoni seksiskandaali võtmetegelane Linda Tripp (6)

Eile suri 70 aasta vanuses Linda Tripp, kes oli avalikustanud president Clintoni intiimsuhte Valge Maja praktikandi Monica Lewinskyga ning pannud sellega aluse riigipea tagandamisprotsessile, mis kukkus siiski läbi. 

Omaste sõnul suri Tripp kõhunäärmevähki. Pere eitab kuuldusi, nagu oleks Linda kannatanud koroonaviiruse tüsistuste all.

"Mu emme on siitilmast lahkumas," kirjutas Trippi tütar Allison veidi enne tema surma Facebookis. Selleks ajaks oli Clintoni-Lewinsky seksiskandaali võtmetegelase tervis võtnud järsu pöörde halvemuse poole. "Ma ei tea, kas suudan sellest südamevalust kunagi üle saada." Tütar nimetas oma ema tugevaimaks naiseks, keda ta eales tundma saab. "Palun palvetage tema valutu surma eest," vahendab Deadline.com ahastuses tütre sõnu.

Linda Tripp lindistas 1997. aastal salaja oma noorukese sõbranna Monica Lewinskyga peetud telefonikõnesid, kus too pihtis oma salasuhtest presidendiga. Mõned aastad hiljem mängis Tripp kaalukat rolli uurimises, mis viis Clintoni tagandamiskatsele. Just Linda oli see, kes andis eriasjade prokurörile Ken Starrile vihje Lewinsky sinise kleidi kohta, mida too oli Clintoniga kohtudes kandnud ning millel olid presidendi seemnevedeliku jäljed. 

Kurikuulsast seksiskandaalist pajatab Ryan Murphy menusarja "American Crime Story" uus hooaeg, mis jõuab eetrisse septembris. Trippi kehastab sarja veteran Sarah Paulson, Clintonit Clive Owen ("Sin City", "Tule lähemale") ja Lewinskyt Beanie Feldstein ("Lady Bird").