John Prine 2019. aasta juunis. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
8. aprill 2020, 11:23

Covid-19 tappis Bob Dylani ja Bruce Springsteeni lemmiku (1)

73 aasta vanuses suri koroonaviiruse tüsistustesse USA laulja-laululooja John Prine, kelle fännide seas olid nii Johnny Cash, Bob Dylan kui ka Bruce Springsteen.

Npr.orgi teatel suri Prine teisipäeval Nashville'i haiglas, kuhu ta oli viidud eelmisel nädalal. Laupäevast oli muusik olnud hingamisseadmega ühendatud. 

Lihtsate inimeste elust kirjutanud Prine'i lauludest on tuntumaid "Angel from Montgomery", iseäranis Bonnie Raitti esituses. 

Bruce Springsteen kirjutab Twitteris, et tema ja ta ansambel on Prine'i surmast rusutud. "1970. aastate algul kutsuti meid Johniga uuteks Dylaniteks ja ta oli ilmatu tore mees. Tõeline rahvuslik aare ja kullafondi kuuluv laululooja."

The Guardian märgib järelehüüdes andekale jutuvestjale Prine'ile, et teiste artistide seas (Bette Midler, Loretta Lynn) salvestas tema loomingut kantrihiid Johnny Cash. Viimane jättis palast "Sam Stone" siiski välja põrmustava rea "Jeesus suri vist asjatult". Prine'i mõjukusest annab tõendust asjaolu, et tribuutplaadil "Broken Hearts and Dirty Windows" astusid üles näiteks Lambchop, My Morning Jacket ja Bon Iver" ning temaga tegid koostööd nii noorema põlvkonna kantritähed Miranda Lambert, Alison Krauss, Brandi Carlile ja Kacey Musgraves.