Prints Harry ja hertsoginna MeghanFoto: George Rogers/SIPA
Inimesed
7. aprill 2020, 11:29

Prints Harry ja Meghani uue sihtasutuse nimel on eriline tähendus

Briti kuningakoja tegevliikmete seast lahkunud prints Harry ja hertsoginna Meghan andsid teada, et nende tulevane sihtasutus kannab nime Archewell. 

Archewelli nimi seostub esmalt Sussexi hertsogipaari poja Archie Mountbatten-Windsoriga, kes saab 6. mail aastaseks. Ent Harry ja Meghan seletasid, et sihtasutuse nimi sündis juba enne poega ning isegi enne nende planeeritud kaubamärki Sussex Royal. Inspiratsiooni sai kuulus paar kreekakeelsest sõnast arche, vahendab ajakiri People. "See tähendab ürgalget," seletavad Harry ja Meghan oma avalduses.

"Sidusime sellega heategevusorganisatsiooni, mille lootsime kunagi üles ehitada, ning sellest sai inspiratsioon meie poja nimeks. Teha midagi tähendusrikast, teha midagi olulist. Archewell on nimi, mis ühendab tugevust ja tegevust tähistava iidse sõna ning teise sõna, mis äratab sügavad ressursid, millest me igaüks peame jõudu ammutama."

Ingliskeelne sõna "well"  tähendab nii "kaev" kui ka "hästi".

Sussexi hertsog ja hertsoginna lubavad Archewelli sihtasutuse rajada niipea, kui selleks on õige aeg.

Harry ja Meghan kolisid koos Archiega hiljuti Kanadast Californiasse Malibusse. Kuulu järgi on hertsogipaar valinud oma koduks Los Angelese külje all asuva  superprivaatse ja turvatud Serra Retreati elurajooni, kuhu on aastate jooksul maja soetanud näiteks James Cameron, Mel Gibson, Britney Spears ja Olivia Newton John.