Maeve koos oma vanema poja Gideoniga. Foto: Facebook/Maeve Kennedy
Inimesed
7. aprill 2020, 10:57

Leiti Bobby Kennedy tütretütre surnukeha, tema poega pole meri veel kätte andnud

Esmaspäeval leiti USAs president Kennedy venna Robert Kennedy 40aastase tütretütre surnukeha. Maeve Kennedy Townsend McKean oli koos pojaga kanuusõidul kaduma läinud. Kaheksa-aastase poja Gideoni surnukeha pole meri veel tagasi andnud. 

Maeve ja Gideon läksid kaduma 2. aprillil Marylandi osariigis Maeve'i ema laheäärse maja juurest, kuhu kolmelapseline pere koroonapandeemia ajaks oli kolinud. Maeve'i abikaasa David McKean seletas 3. aprillil Facebookis, et tema naine ja nende vanem poeg olid hüpanud kanuusse, et ära tuua mänguhoos vette sattunud jalgpalli. Kuid tuul kandis sõiduki jõesopist Chesapeake'i lahele.

Kui Maeve'i ja Gideoni järgmiseks päevaks ei leitud, kuid kilomeetrite kaugusel nende kodust tuli lagedale kummuli kanuu, oli selge, et lootust pole. Ema ja vennata jäid seitsmene Gabriella ja Toby, kes on alles kahe ja poole aastane.

Gideoni surnukeha otsingud jätkuvad täna.

Aastakümnete jooksul on Kennedy poliitdünastiat tabanud nii palju traagilisi surmajuhtumeid eesotsas president John F. Kennedy (1917 - 1963) ja tema venna Robert F. Kennedy (1925 - 1968) mõrvaga, et rääkima on hakatud Kennedyte needusest. Alles mullu augustis leiti surnuna Bobby Kennedy teise tütre ainus laps Saoirse Kennedy (22).

Novembris anti teada ametlikud ekspertiisitulemused: tudengineiule oli saatuslikuks saanud äge metadooni- ja etanoolimürgistus kombinatsioonis retseptiravimitega. Mitu USA väljaannet tsiteeris Saoirse surmatunnistust, kus on kirjas, et tema organismist leiti alkoholi, diasepaami, fluoksetiini, metadooni, nordiasepaami ja norfluoksetiini. Diasepaam ja fluoksetiin on tuntud  Valiumi ja Prozaci nime all. Metadooni kasutatakse tavaliselt opioidisõltuvuse raviks. 

Saoirse oli endise USA kohtuministri Robert Kennedy tütre Courtney ja tema eksabikaasa Paul Hilli ainus laps. Bobby Kennedyl ja tema abikaasal Ethelil (91) oli kokku 11 last.