Tele

Tsunami üle elanud eestlanna: „Olin juba korraks mõelnud, et see polnudki ju nii hull, olen vee pinnal ja kõik on hästi. Kuid siis läks veel hullemaks.“ (3)

LISA KOMMENTAAR

Andres7. aprill 2020, 06:37
Veider tõesti, kuidas see proua sellises infovaakumis on üles kasvanud! Lapsepõlvest saati on raamatutest ja ka televiisorist teada, et ookeanivee taganemine rannalt on tsunami esmane tunnus. Või no jah, mis siin tunnustest rääkida, kui ta polnud isegi sõna "tsunami" kuulnud!?
tavaline eestlane kommimas7. aprill 2020, 10:17
Teema kommenteerimiseks näidatakse ikka esmalt oma üleolekut, teise inimese läbielamiste madaldamist.
Ootamatu hiidlaine? Aga teadjale ometigi äratuntav.6. aprill 2020, 23:03
Aga eelnev ootamatu mõõn ongi üks läheneva tsunami ohumärke! Sellest kirjutas juba Ammianus Marcellinus - Rooma väejuht, õpetlane ja kroonik. Kui ta kirjeldas Aleksandria 365.a. tsunamit. Kui sadam jäi äkki kuivaks. kuid põgnemise asemel kiirustasid linna elanikud hoopiski kuivale merepõhjale "soomust tegema". Ja siis tuligi hiidlaine! Kahjuks on ka XXI saj. linnainimene sama ebakompetentne kui oli IV saj. omagi. Mina ise lugesin tsunamidest juba 9-10 aastaselt - ENSV ajal oli ka vastavat lastekirjandust. See avalas lapsele muljet. Nii et nägin vahel tsunami õudset hiidlainet öösi uneski.