Maeve koos oma vanema poja Gideoni ja tütre GabriellagaFoto: Facebook/Maeve McKean
Inimesed
5. aprill 2020, 11:24

Kennedy klanni tabas järjekordne tragöödia – ema ja laps uppusid

Kennedy poliitdünastiat saatvast needusest on aastakümneid räägitud ning hiljutine tragöödia üksnes süvendab seda teooriat: kanuuõnnetuses hukkusid president Kennedy venna Bobby tütretütar Maeve Kennedy McKean ja tema kaheksa-aastane poeg.

Advokaadist Maeve (40) ja tema vanem poeg Gideon läksid kaduma 2. aprillil Marylandis kanuusõidul. Kuna võimud polnud neid 3. aprilliks leidnud, kuulutati ema ja poeg hukkunuks. "On selge, et Maeve'i ja Gideoni pole enam meie seas," nentis lesk David McKean 3. aprillil emotsionaalses Facebooki postituses. Ta tänas rannavalvet ja paljusid teisi, kes olid külma ja pimedust trotsides püüdnud tema lähedasi leida.

David seletas, et nende kolmelapseline pere oli koroonapandeemia ajaks varjunud maale, tühja jõeäärsesse majja, mis kuulub Maeve'i emale. "Lootsime anda oma lastele rohkem ruumi ringijooksmiseks, kui meil Washingtonis on." Davidi sõnul mängis poiss koos emaga maja taga jalgpalli. "Üks neist lõi palli vette."

Maeve ja Gideon läksid kanuuga palli ära tooma. Ehkki Davidi sõnul oli jõesuue nende maja juures rahulikum ja väiksema tuulega, sattus nende kanuu miskipärast Chesapeake'i lahte. Keegi nägi Maeve'i ja Gideoni umbes pool tundi hiljem lahes. Rohkem neid ei nähtud. Järgmise päeva õhtul leidis kohalik rannavalve kummuli kanuu mitmeid kilomeetreid kaugemal. Selleks ajaks olid ema ja poja otsingud kestnud 26 tundi ning peeti mõistlikumaks need lõpetada. Lootust polnud.

Viimatine tragöödia leidis aset alles augustis

Davidi sõnul oli Gideon ääretult osavõtlik poiss, lisaks seltskondlik, sportlik ja vapper. Ema ja vennata jäid seitsmene Gabriella ja Toby, kes on alles kahe ja poole aastane.  "Maeve oli mu parim sõber ja hingesugulane," kirjutab leinast murtud David. "Tema naeru oli terve tänavavahe kauguselt kuulda - ja ta naeris palju. Ta oli imeline - lõputu energiaga, millega ta leiutas meie lastele mänge, võttis enda kanda järjekordse projekti tööl või meie kogukonnas, ning veetis aega meie sõprade seltsis."

Mullu augustis leiti surnuna Bobby Kennedy teise tütre tütar, 22aastane Saoirse Kennedy. Novembris andis kohalik ringkonnaprokurör  pressiavalduses teada, et Saoirse Kennedy Hilli tappis äge metadooni- ja etanoolimürgistus kombinatsioonis retseptiravimitega. Mitu USA väljaannet tsiteeris Saoirse surmatunnistust, kus on kirjas, et tema organismist leiti alkoholi, diasepaami, fluoksetiini, metadooni, nordiasepaami ja norfluoksetiini. Diasepaam ja fluoksetiin on tuntud  Valiumi ja Prozaci nime all. Metadooni kasutatakse tavaliselt opioidisõltuvuse raviks. 

Saoirse oli endise USA kohtuministri Robert Kennedy tütre Courtney ja tema eksabikaasa Paul Hilli ainus laps.