Matthew Broderick ja Sarah Jessica Parker Foto: KEVORK DJANSEZIAN/Reuters/Scanpix
Inimesed
3. aprill 2020, 11:17

Sarah Jessica Parkeri meheõde oli koroona tõttu surmasuus

"Seksi ja linna" tähe Sarah Jessica Parkeri abikaasa Matthew Brodericki vanem õde on viimaks valmis rääkima oma koroonakatsumusest. Kirikuõpetajast Janet Broderick tunnistab, et oli viiruse tõttu surmasuus.

"Olin väga-väga haige," ütles Janet Broderick ajakirjale New York Magazine. "Sain aru, et olen täitsa suures jamas." 

Vaimulikul tuvastati koroonaviirus märtsi algul. Ilmselt oli ta nakatunud kirikukonverentsil, mille ühel osalejal viirus diagnoositi. Janet rääkis ajakirjale, et esimesel haiglaööl uskus ta end surevat ning hakkas juba oma matuseid kavandama.

"Olin nagu üle kaljuserva kukkunud - mu kopsud pidid otsuse langetama. Mul oli kopsupõletik ja kopsudes vesi. Mäletan, et mõtlesin: "Rahune maha ja jää magama." Pöördusin Jeesuse poole, plaanisin oma matuseid. Suhtlesin FaceTime'is oma lastega. Nüüd nad tunnistavad, et oli välimuse ja hääle poolest ehtne Darth Vader. Ahmisin õhku."

Usub, et tervenemisele aitas kaasa palvete vägi

Janet ütles, et ei kartnud surma. "Aga see ei tähenda, et ma seda kõike tõsiselt poleks võtnud. Mõistsin väga sügavalt ja kainelt, et minust ei sõltu absoluutselt midagi." Talle meenus, kuidas ta vähihaige ema oli oma viimastel elunädalatel oodanud, et surm kiiremini tuleks. Janet mõistab, milliseid lõputuid piinu võib inimene enne surma tunda. "Minu puhul ei kestnud see kaua - umbes 18 tundi." Usk aitas tal peatse surmaga leppida.

Öö otsa lämbumistundega maadelnud Janet ärkas hommikul intensiivravipalatis. Olemine oli udune, aga ta tundis, et kõige hullem on läbi. "Mu hapnikutase oli tõusnud umbes 95%-le ja palavikku polnud üldse. Pea ei valutanud. Ma ei oska seda viirust seletada, aga sellist tunnet ega haigust pole mul elu jooksul olnud." Arstid olid Janeti ootamatust paranemisest hämmelduses. Tema ise on veendunud: kaasa aitas palve vägi. "Minu eest palvetas tol ööl vist oma 200 inimest."

Broderick mõistab, et paljusid võib tema jutt vihale ajada. "Võid ju inimese eest palvetada, aga ta sureb ikkagi. See on täiesti tõsi. Mis pidi juhtuma, see ka juhtus. Aga seda ma tean, et minu eest palvetasid väga paljud inimesed."