Tekashi 6ix9ine Foto: AP/Scanpix
Inimesed
3. aprill 2020, 09:51

Astmahaige Tekashi 6ix9ine lasti tänu pandeemiale vanglast koju

Detsembris mõrvakatse ja teiste kuritegude eest trellide taha pandud räppar Tekashi 6ix9ine pääses tänu koroonaepideemiale vanglast.

Kuna 23aastane räppar õige nimega Daniel Hernandez põeb astmat ja kuulub seega koroonaviiruse riskigruppi, otsustas Manhattani föderaalkohtu kohtunik rahuldada tema palve ning ta koju lubada. Koduarestis peab Tekashi istuma 31. juulini. GPSi abil jälgivad võimud, et ta kodust ei lahkuks.

Tekashile oli määratud karistus kuritegude eest, mis ta oli mõni aasta tagasi toime pannud vägivaldse jõugu Nine Trey Gangsta Bloods liikmena. Hernandez ei tunnistanud end esmalt väljapressimises ja teistes kuritegudes süüdi, kuid jõudis siis võimudele kokkuleppele: ta andis tunnistusi teiste kambaliikmete vastu, saades tänutäheks palju väiksema karistuse. BBC Newsi teatel oli räpparit ähvardanud ülipikk vangistus 47 aastast eluaegseni. 

Gängiga 2017. aastal ühinenud, kuid sealt vähem kui aasta pärast lahkunud räpparit süüdistati lisaks väljapressimisele tulirelva kandmises, kallaletungis ohtliku relvaga ning mõrva sepitsemises.