Foto: @princess_of_da_south/Instagram
Inimesed
2. aprill 2020, 11:49

Mäletad räpparit, kes tütre süütust kontrollida lasi? Neiu pihtimus muudab selle loo veelgi röögatumaks

Ameerika räppar T. I. tõmbas endale mullu kaela üldsuse ja spetsialistide meelepaha, kuulutades, et viib oma teismelise tütre iga aasta süütusekontrolli. 18aastase Deyjah' värske pihtimuse valgel paistab tema isa käitumine veelgi inetum.

Räpikuulsus rääkis novembrikuises podcast'is, et pärast tütre 16. sünnipäeva oli ta Deyjah' toa uksele kleepinud märkmepaberi, millel seisis: "Günekas. Homme. 9.30." Naistearst püüdis küll T. I-d ümber veenda, öeldes, et günekoloogiline kontroll ei pruugi õiget vastust anda: neitsinahk võib viga saada või rebeneda ka näiteks rattasõidu, võimlemise või ratsutamise käigus. Kuid artist ei paistnud seda tõsiselt võtvat. "Ütlesin: "Kuule, tohter, tüdruk ei ratsuta mingi hobuse seljas, ei sõida mingi rattaga, ta ei tee üldse sporti. Palun tšeki nüüd neitsinahka ja anna mulle kiiremas korras vastus."

T. I. kuulutas nii saatejuhtidele kui ka kuulajatele, et 18. sünnipäeva seisuga on tütre neitsinahk endiselt terve.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @ti_the_rapper on

Intervjuu peale puhkes määratu skandaal - T. I-d süüdistati tütre tarbetus traumeerimises invasiivse protseduuriga, mis ei näita õigupoolest midagi. Liiatigi on Deyjah 18 ning tal on õigus ise oma elu ja keha üle otsustada.

Tüdruku värske YouTube'i pihtimus näitab tema isa võimukat käitumist iseäranis halvas valguses. Selgub, et Deyjah on 11. eluaastast saadik kannatanud depressiooni ja ärevuse all. "Mu enesehinnang hakkas langema kuuendas klassis kiusamise tõttu. Ma ei mõistnud enam, mida tunnen, ja sain aru, et ei suuda seda, mis mu hinges toimub, väljendada," rääkis tüdruk, kes enda sõnul pole aastaid videoid lindistanud, kuid teeb seda nüüd vaimse tervise probleemidest rääkimiseks.

Depressioon on aastatega vaid hullemaks läinud

Deyjah ütleb, et kuna tal polnud ei korralikke teadmisi ega ka toetust, hakkas ta närve rahustama "toimetulekumeetoditega, mis polnud ei minu ega mu arengu jaoks eluterved ega kasulikud". Tüdrukul olid isegi enesetapumõtted. 

Aastatega ei ole Deyjah seisund kergemaks läinud. "Depressioon võib iga kell tagasi tulla ... Kui ta saabub, siis alati kümme korda hullemini kui eelmine kord."

Deyjah ei taha oma võitlusest pikemalt rääkida, vaid toonitab oma fännidele: "Palun ärge nüüd arvake, et te tervemaks ei saa. Tuleb lihtsalt ravida sind ja susisemist last, et lahtised haavad täiskasvanuellu kaasa ei tuleks." Neiu jagab nõuandeid, kuidas enda eest hoolitseda ja teiste arvamusest mitte välja teha.

 
 
 
View this post on Instagram

although it took forever😩, the mental health video has finally been uploaded on youtube. no matter what challenges you deal with, no matter where you are with your recovery, no matter how flawed you might be, there is nothing that needs to be added or taken away from who you are as a person. you can be happy and prosperous in all aspects of your life and STILL struggle. mental illness doesn’t discriminate. you’ll never be the exception to recovery so just remember to treat yourself warmly. eventually, every experience will get you exactly where you’re destined to be and it’ll all make sense. we’re going to get through this. again, i don’t have all of the answers, i’m simply here to give light to wherever there’s darkness and connect with you all. you are never alone. it’s okay if your strength looks different this season. i hope you all learn to embrace everything that comes with you and your being but most of all, as much as some of you might say i inspire you, i hope your own life inspires you. thank you so much to anyone who showed me love and support, it’s more than appreciated. enjoy 🧚🏼‍♀️. link is in my bio

A post shared by Deyjah Harris✨ (@princess_of_da_south) on

"Pole tähtis, mis seisus sa oma haigusega oled, pole tähtis, mis vead sul ka poleks - sulle kui inimesele pole vaja midagi lisada ega ära võtta," lisab Deyjah Instagramis.