Adam Schlesinger 2019. aasta septembris Emmy auhinnaga. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
2. aprill 2020, 09:53

Koroonaviirus tappis kaks tuntud USA muusikut

Kolmapäeval suri koroonaviirusest põhjustatud haiguse tagajärjel 52aastane USA laulja-laululooja Adam Schlesinger, kes oli tuntud ansamblist Fountains of Wayne. Viirus sai saatuslikuks ka New Orleansi džässilegendile Ellis Marsalis juuniorile (85).

Schlesinger suri ajakirja Variety teatel kolmapäeva hommikul New Yorgi haiglas. Adami pere oli päev varem teatanud, et muusik võitleb haiglas koroona  põhjustatud haiguse Covid-19ga. Schlesinger oli tuntud ansambli Fountais of Wayne bassimängija ja laululoojana. Bändi hittide seas on "Stacy's Mom" ja "Hey Julie". Lahutatud abielust on Adamil kaks last.

Schlesinger võitis mullu Emmy auhinna palaga "Antidepressants Are So Not A Big Deal" telesarjast "Crazy Ex-Girlfriend". Kokku oli tal kolm Emmyt, lisaks Grammy auhind. 1997 sai ta Oscari nominatsiooni Tom Hanksi lavastatud muusikafilmi "That Thing You Do" nimilaulu eest. Ka Hanks põdes koos abikaasaga koroonatõbe, kuid on nüüdseks paranenud.

Koroonaviirus sai saatuslikuks ka maailmakuulsale džässpianistile Ellis Marsalis juuniorile, kes suri kolmapäeval New Orleansi haiglas 85 aasta vanuses.

Ellise surmast teatas New York Timesile tema poeg, nimekas saksofonist Branford Marsalis. "Isa lahkus nii, nagu ta oli elanud: reaalsusele silma vaadates," kirjutas džässilegendi teine poeg Wynton Marsalis Twitteris. 

"Ellis Marsalis oli ebajumal - sõnadest ei piisa, kirjeldamaks seda kunsti, rõõmu ja imet, mida ta maailmale näitas," kirjutab New Orleansi linnapea LaToya Cantrell.