Andrew JackFoto: @gabriellejillrogers/Instagram
Inimesed
1. aprill 2020, 09:52

Koroonaviirus murdis „Tähesõdade“ näitleja

"Tähesõdade" filmides "Viimased jedid" ja "Jõud tärkab" mänginud ning "Sõrmuste isanda" ja veel mitmete Hollywoodi kassatükkide võtteil dialektiõpetajana tegutsenud Andrew Jack suri haiglas Covid-19 tüsistustesse.

Daily Maili teatel suri Jack (76) Londoni lähistel asuvas haiglas. Kolmas abikaasa Gabrielle Rogers ei saanud oma mehega jumalaga jätta, sest peab Austraalias karantiinis olema. Alles hiljaaegu oli Andrew Jack töötanud uue Batmani-filmi võtteil, kus mängib Robert Pattinson. Võtted katkestati koroonaviiruse tõttu 14. märtsil.

Lesk teatas Andrew' surmast esmaspäeval Instagramis. Mees oli jõudnud haiglas olla vähem kui kaks ööpäeva. "Ta suri täna. Tal polnud valusid ja ta heitis rahulikult hinge, teades, et tema lapsed, kasulapsed, lapselapsed, vend, sõbrad ja mina oleme mõttes temaga."

Daily Mail märgib, et dialektiõpetajana tegi Jack suure läbimurde 1989. aasta filmi "Indiana Jones ja viimane ristiretk" võtteil, kus ta koolitas inglise näitlejat Julian Gloverit ameerikapäraselt kõnelema. Kui Robert Downey juunior teenis eluloofilmiga "Chaplin" (1992) Oscari nominatsiooni, oli osake kõrgest tunnustusest ka Andrew Jacki teene: just tema oli Hollywoodi tähele inglise komöödiageeniuse kõnepruuki õpetanud.

Andrew töötas ka iiri näitleja Pierce Brosnaniga kolmes tema neljast Bondi-filmist. Üks Andrew Jacki suuremaid ettevõtmisi oli töö Peter Jacksoni "Sõrmuste isanda" triloogias. Koos kolleeg Roisin Cartyga töötas ta välja J. R. R. väljamõeldud keelte hääldused.