Beebilõust Foto: Erlend Štaub
Inimesed
30. märts 2020, 17:06

Haigestunud Beebilõust vihastas: mul saab hapnik otsa, aga koroonaviirust testida ei saa! (5)

Haigestunud Beebilõust ehk Andrus Elbing jagas Facebookis oma pahameelt: "Ma mõtlesin, et koroonaviiruse osas sõna ei võta, aga näed võta näpust. Või pigem nii: kui tahad testida, ime näppu."

"Üle-eelmisel nädalal kahtlustasin kokkupuudet haige inimesega, õnneks olid naine ja laps sel hetkel kodust eemal. Seega otsustasime, et tuleb neil natuke kauemaks eemale jääda, et mina saaks nagu Salomon Vesipruul puu otsas koju karantiini koroonat ootama jääda. Ja ennäe imet, sealt ta tuleb – kurgus kraabib, nina sügeleb, väike köha, nohu, peavalu. Aga palavikku ei ole, ju siis see pigem tavaline külmetus ainult ühe lisaga," kirjutab räppar.

"Tunne on täpselt selline, kui ma kunagi kooliajal gripis olin. See oli muidugi väga ammu, äkki mäletan valesti. Okei, ju ma ikka sain lihtsalt külma, praegusel aastajal väga lihtne, eriti kui, rind paljas, õues ringi käia. Seega ootasin veidi veel, et ikka kindel olla. Ega mul suurt häda polegi, välja arvatud see, kui üleeile hakkasin tähele panema, et ühest toa otsast teise kõndides võtab hingeldama. Rääkisin telefoniga, poole jutu pealt saab hapnik otsa. Mõtlesin, et teeks suitsu, aga pärast paari mahvi saab hapnik otsa. Ja üleüldiselt hapnik saab otsa," kirjeldab mees. 

"Ok, ka see võib olla külmetusest. Naine ja laps tahavad koju, aga et kindel olla, otsustasin testida. Äkki ikka pole külmetus," kirjutab Beebilõust. "Ütlen kohe ära, et testida ei saa. Siia ma tegelt tahtsingi oma jutuga jõuda. Testida ei saa. Saate aru? Ei saa." 

"Pärast seda, kui perearst oli stetoskoobiga läbi telefoni mu kopse kuulanud, ütles ta, et ei ole põhjust testida. Tunnistati terveks. Ja küsis ta, et kas mul auto on. Ma ütlesin, et on, aga hetkel naise käes. Sellepeale ütles perearst, et kui sul autot ei ole, siis testida ei saa, oota paar päeva ja kui läheb hullemaks, kutsu kiirabi," kirjeldab Beebilõust, kelle sõnutsi läbi telefoni oskab diagnoosi panna ainult dr. Vassiljev.

"Ma olen aru saanud, et meil siin on vaja takistada ja kaardistada viiruse levikut, aga kuidas, kui testida ei saa. Oota, muidugi, teil on ilmselt käsk terviseametist niimoodi toimida," on räppar vihane. "Lõpetuseks, meil pidi olema hull viirusepuhang ja eriolukord, aga kui pole riskigrupis, testida ei saa, ei ole autot, testida ei saa. Mul on raha, aga testida ei saa. Mul on test ka, aga testida ei saa. Ja üleüldse, testida ei saa, sest testida ei saa. Ja siit minu päevamõte: edaspidi testime ainult surnuid,
sest elavaid me testida ei saa."