Foto: AFP/Scanpix
Film
30. märts 2020, 13:48

TOP 10 | Maarjamaa Netflixi fänne huvitavad transvestiidid ja tiigrikutsud

Ajal, mil suur osa maailmast on enda kodudesse pagendatud, leiame varasemast suuremat abi just nimelt Netflixist. Võtame iga nädala alguses luubi alla platvormi enda poolt genereeritud tabeli, mis näitab, millised trendid kodumaal valitsevad.

Nädala jooksul on jõudnud edetabelis aset leida nii mõnedki muutused. Osad filmid-sarjad on enda positsioone vahetanud, teised aga nimekirjast hoopiski välja pudenenud. Möödunud nädala edetabeliga saad tutvuda SIIN.

10. „100 Humans: Life's Questions. Answered.“

Möödunud nädalal esimesena esikolmikust välja jäänud tõsieluline eksperimendisaade pudenes nimekirja viimasele positsioonile. Tundub, et keskpärasust kuulutavad arvustused on lapsikuid katseid pungil olevale saatele järele jõudnud. On tõenäoline, et järgmisel esmaspäeval me toda saadet enam siin nimekirjas ei kohta...


9. „Pacific Rim: Uprising“

Tundub, et karantiini ajal janunevad kodumaised vaatajad eepiliste seikluste järele. Nimelt on end nimekirja puksinud paari aasta tagune möllufilm „Pacific Rim: Uprising“, kus äärmiselt suured robotid annavad pasunasse veelgi suurematele kollidele. Kui vajad meeldetuletust, tasub üle vaadata Õhtulehe filmisaate „Duubel“ episood, kus just tollest linateosest juttu tuli.


8. „Friends“

Klassikalist komöödiaseriaali on tõenäoliselt võimatu edetabelist välja nihutada. Olgugi, et leidub ohtralt inimesi, kelle arvates „Friends“ üldse naljakas pole, on iga kurtja kohta vähemalt kolm kirglikku fänni. Kui aga naljad tõepoolest suunurkasid ülespoole ei kergita, tasuks vähemalt seda algust vaadata ja õigel ajal plaksutada. See teeb tuju heaks.


7. „Love is Blind“

Pimekohtingusaade „Love is Blind“ on üle elanud korraliku kukkumise. Möödunud nädala pronksimedal on välja vahetatud tunduvalt madalama positsiooni vastu. Ju siis jahtusid eestlaste tunded sarja vastu samamoodi nagu lahtus mõningate osalejate omavaheline armastus.


6. „Freud“

Möödunud nädala alguses Netflixi jõudnud Austria-Saksamaa ühistööna sündinud „Freud“ räägib loo noorest Sigmund Freudist. Küll aga on lisatud pisikene vimka.

Nimelt on saanud psühhoanalüüsi teooriale aluse pannud psühhiaatrist hoopiski detektiiv. Koos selgeltnägijast semuga üritatakse nüüd 8. episoodi vältel korda luua ja müsteeriumeid lahendada. Läheneda omal vastutusel – näiteks Rotten Tomatoes hindab seriaali esimest hooaega kõigest 50%-ga.


5. „Dare Me“

Järjekordseks pudenejaks on krimisari „Dare Me“. Kättemaksuhimulisest tantsutüdrukust pajatav seriaal maitses möödunud nädalal hõbedast mekki, sel korral on aga langetud esiviisiku viimsele pulgale. 


4. „RuPaul's Drag Race“

Esimesena jääb sel nädalal pjedestaalilt eemale tõsielusari (elagu rämpstelevisoon!) „RuPaul's Drag Race“, kus omavahel võtavad mõõtu kõige värvikamad ja ekstravagantsemad drag queen'id.

Ameerika esitransvestiidi otsingutest pajatav sarjal algas 2020. alul 12. hooaeg, mille uued episoodid saate ka tabelisse aitasid. Kõik 12 hooaega on Netflixis olemas, seega kel vähegi huvi (ja neljas koht näitab, et eestlastel huvi on), sel vaatamist pikaks ajaks!


3. „The Platform“

Edetabeli pronksikarva positsioonile asetub eelmise nädala kullamees. Hispaania õuduspõnevik „The Platform“ on kõle, pingeline ning hoiab vaataja silmad kasvõi vägisi ekraanil. Pikemalt rääkisime linateosest Õhtulehe filmisaate „Duubel“ viimases episoodis.


2. „Tiger King: Murder, Mayhem and Madness“

Edetabeli esimesed kaks kohta kuuluvad uutele tulijatele. Hõbedale jäi sel korral tõsieluline krimisari „Tiger King: Murder, Mayhem and Madness“. Rämpstelevisiooni musternäidis vaatleb mõningaid ameeriklasi, kelle kireks suurte kaslaste kogumine.

Aga see krimielement, küsite? Noh, ütleme nii, et lisaks nunnudele (ent hiiglaslikele) kiisudele raputatakse sarjale ka palgamõrvakatse terakesi. Rotten Tomatoes on andnud sarjale tugeva koondhinde, milleks tervelt 97%!


1. „Ozark“

Esikoha napsab endale põnevussari „Ozark“. Seriaal pajatab loo tavalisest abielupaarist, kes ootamatult Mehhiko narkokartelli raha peavad pesema hakkama.

Kuigi varasemalt on tõmmatud paralleele ühe teise tuntud krimipõneviku „Breaking Badiga“, on alles värske kolmas hooaeg see, mis „Ozarki“ kriitikute totaalse kiidurahe vääriliseks osutunud.