Filipp KirkorovFoto: Itar-Tass/Scanpix
Inimesed
30. märts 2020, 12:11

Filipp Kirkorov: „Eesti laulu“ korraldajad kohtlevad Uku Suvistet liiga karmilt

Filipp Kirkorovi hinnangul pole õiglane otsus, et "Eesti laulu" võitja Uku Suviste peab Eurovisionile pääsemiseks alustama konkurssi jälle otsast peale.

"Eurovisioni ärajätmine on pettumust valmistav. Mitte minu jaoks, vaid neile, kellega töötasime terve aasta võistluseks valmistudes. See pole mitte ainult solvav, vaid suisa ärritav - eriti Uku Suviste ja Eesti kontekstis, kuna nad kohtlevad teda väga karmilt," sõnas Kirkorov väljaandele Moskovski Komsomolets.

Kirkorov kurdab, et Uku võitis Eesti eelvooru "meie dream team'i looga" "What Love Is". Kümmekond riiki on otsustanud Eurovisioni ärajäämise järel saata järgmise aasta võitlusele sama artisti. "Aga Eesti otsustas teha järgmisel aastal uue valimise. Vaest Ukut ei lubatud lohutuseks isegi mitte finaali, mis olnuks tema võitu arvestades õiglane, vaid ühisesse poolfinaali. Vat sellist armulikkust näidati üles! Pean seda väga ebaõiglaseks. Nii et liiga vara rõõmustasime. Enne mune, siis kaaguta."

Peaprodutsent Tomi Rahula arvates ei oleks mõistlik, et Uku järgmisel aastal otse Eurovisionile saata. "Tal jääks väga suur meediakajastus saamata, mis kaasneb poolfinaalides esinemise ja eelsaadetega, kus kasutame poolfinaalides lauldud laule ja nende videosid," rääkis ta hiljuti Kroonikale.

"Ja inimestel oleks keeruline hääletada, kui nad kuuleksid Uku laulu vaid üks kord, see poleks õiglane," selgitas Rahula.