Katrin LustFoto: Laura Strandberg/Nipiraamat
Inimesed
27. märts 2020, 17:01

GALERII | Sünnipäevalaps Katrin Lust: mulle meeldib vanemaks saada – tuleb tarkust ja rahumeelt (5)

“Mul on üle 500 õnnitluse Facebookis ja meeletutes kogustes sõnumeid,” rõõmustab saatejuht Katrin Lust, kes 27. märtsil 38-aastaseks saab. “Hästi positiivne on see, et nii palju inimesi mind meeles peab. Kogu selle kaigaste loopimise keskel tundub, et kas ma üldse kellelegi meeldin, aga sünnipäev on kord aastas tore sündmus, kus tundub, et inimesi, kellele ma korda lähen on rohkem kui neid, kes mind vihkavad.” 

Katrin räägib, et inimesed on talle jätnud palju ilusaid sõnu ja kirjutanud südamest. “Hea meel on küll, mulle meeldib vanemaks saada – tuleb tarkust ja rahumeelt iseenda osas, tunned ennast paremini ja oled enesekindlam. Seda ma küll ei tunne, et issand, 38. Ainult minu vihkajad ütlevad Õhtulehe kommentaarides: “Jälle aasta vanem! Vanamutt!”,” naljatleb ta.

Katrin lisab, et sünnipäev on täiesti tavaline päev nagu iga teine. “Olen sisuliselt terve päeva saadet kokku kirjutanud, ega ma siis ole vabaks saanud oma sünnipäeva. Mis ma ikka sellest vabaks võtan, kui kuhugi minna ei saa,” arvab Lust. “Hommikul käisin jooksmas. Õnneks politsei mind kinni ei võtnud, sest mul on koer, kuigi vahepeal on jutt, et Jüri Ratas keerab veel karmimaks asja. Siis tulin koju ja hakkasin saadet kirjutama.”

“Vedas, et just täna need restoranid ja baarid kinni pannakse, vähemalt ma ei pea pidu pidama ja keegi ei jää ilma ka, kui pidu peaks toimuma,” räägib Katrin. “Sellist asja mul küll ei ole, et salaja kuskil keldribaaris sõpradega peo ära teeme,” naerab ta. “Nagu osad eestlased, kusjuures, teevad. Võib-olla see lugu ongi hea eeskuju, et tulge mõistusele ja ärge pidage salaja neid pidusid. Järgmisel aastal sedavõrd suuremalt.”

Suuri sünnipäevapidusid Katrin üldse ei armasta. “Ühest küljest tundub, et ma olen avatud persoon, räägin ja teen oma saateid kogu aeg, aga teisest küljest olen hästi eraklik inimene. Mulle ei meeldi üldse suurtel üritustel käia. Pereringis ja lähedastega ikka, aga ma ei mäleta, millal mul viimati mingi suur sünnipäevapidu oli.” Katrin lisab, et ei oota ka tähelepanu, mis suurte pidudega kaasneb. “Pigem istud vaikselt tagareas kellegi teise sünnipäeval,” naerab ta. “Aga olemas on erinevaid inimesi. On neid, kes alati teevad suure kräu ja kutsuvad sõbrad kokku. Samas ka neid, kes ei taha eriti sünnipäevi pidada. Ma arvan, et see oleneb inimestest,”

Katrin ütleb, et kuna Eestis midagi ei toimu, ei toimu ka tema sünnipäevapäevas midagi. “Ei saa ju niimoodi, et mul on mingi tohutu üllatus täna. Ma isegi imestasin, et Kanal 2 saadetud lilled kohale jõudsid, sest ma arvasin, et kullerteenus ei toimi, aga kulleril oli ilusti Hannibal Lecteri stiilis mask ees ja tõi lilled kohale. Keegi ei ole taevasse ka midagi joonistanud. Ma arvan, et praegusel hetkel on üllatused harv nähtus,” jutustab Lust.