"Hommikusöök staariga" - Ken Saan; Anu Saagim
Inimesed
29. märts 2020, 09:49

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Ken Saan sai tippadvokaadi käest pragada: poiss, kisun sul kõrva peast, kui sa sõna ei kuula!

Tele- ja filmiprodutsent Ken Saan on (44) kogus tuntust ETV skandaalses musta huumori sarjas „Esto TV“, kus nad koos Rain Tolgiga süüdimatute provokaatoritena esinedes paljastasid silmakirjalikkust ja lollust ühiskonnas, suutes sel viisil üles ärritada suure osa Eesti avaliku elu tegelastest. Saatesarjale järgnesid libadokumentaalid „Welcome to Estonia“ (2002) ja „Vali kord!“ (2004). Skandalist on tuntud ka telesarjade "Kalevipojad" (2011), "Alpimaja" (2012), "Süvahavva" (2012),"Merivälja" (2017), "Üle parda" (2019) jt järgi.

Täna jookseb TV3s "Eesti narkomuulad". Hiljuti valmis Kenil dokumentaalfilm ka Eesti legendaarseimast advokaadist Monika Mägist, mille esilinastus toimus märtsi alguses. Kuna filmi pole võimalik koroonaviiruse tõttu kinodesse kaema minna, siis jagab lahke mees seda tasuta vaatamiseks tervele eesti rahvale. "See on väike  panus minu poolt koroonaviiruse ajal, et inimesed siin-seal ringi ei sahmiks," ütleb Ken. Filmi saad vaadata SIIT!

Filmi "Monika" tasuta näitamise eest on paljud Kenile südamest tänulikud. 

Ken ise tunnistab, et filmi tegemine võttis liiga palju aega ja kemplemist oli palju. Ka peategelase Monikaga. "Siin tuli olla paras psühholoog, et filmist ei jääks välja teravamad ja humoorikamad kohad. Monika lubas mulle mitu korda kere peale anda, kui ma tema nõudmistega ei arvesta. Aga ega endine tippadvokaat loll pole. Ta saab väga hästi aru, mida rahvas ootab ja kuidas asja põnevaks kruvida. Lõpptulemusega olen rahul."

Ülemaailmselt leviva koroonaepideemia tõttu kohvitasime Keniga meie põhjalikult desinfitseeritud stuudios, maiustades Narva kohviku värskete saiakestega.  

Ken oli stuudiosse kaasa võtnud oma lemmiku - hiljuti soetatud roboti, mis võiks tema sõnul liikuda ringi mööda karantiinis istuvate üksikute inimeste kodusid, et nende kurba ja tüütut argipäeva pisutki vürtsi lisada. "Roboti võib saata kasvõi vanadekodusse, ei mingit nakkusohtu," rõõmustab nutikas mees.  

Edasi lugemiseks: