vürst Gabrieli kehastanud Aleksandr GoloborodkoFoto: Kuvatõmmis/ Youtube
Film
26. märts 2020, 22:09

„Viimsest reliikviast” tuntud vürst Gabriel: alguses pakuti mulle Ivo Schenkenbergi rolli

Kultusfilmis “Viimne reliikvia” vürst Gabrieli kehastanud Aleksandr Goloborodko meenutab saates “Ringvaade” filmi algusaegu. “Filmi tegemise ajal polnud ma kuigi tuntud näitleja. See oli minu kolmas film, aga esimene peaosa. Ma pean Eestit oma filmikodumaaks.“

Goloborodko meenutab, et sattus filmi juhuslikult. “Töötasin siis Simferoopoli teatris, kuhu tuli filmi kunstnik Rein Raamat mingeid asju ajama. Ta tuli teatrisse kedagi otsima, mingisugust naisnäitlejat. Ma astusin tema juurde, kui ta oli etenduse ära vaadanud. Pärast jõime temaga kohvi ja ta ütles, et Saša, me hakkame tegema filmi pikajuukselistest ja pakkus, et võiksin mõnda osa proovida.” Mees polnud kunagi Eestis käinud ja riigi kulul siia sõitmise vastu polnud tal midagi.

Näitleja avaldab, et Gabrieli roll määrati just temale, sest mees oskas igasuguseid relvi kasutada. “Olin vehklemises meistersportlane. Lisaks teadsin, kuidas tüdrukutega suhelda, sest mängisin teatris kangelasi ja armastajaid.” Tema kõrval kehastas Agnest kaunis Läti näitleja Ingrida Andrina, kellega saadi küll hästi läbi aga midagi enamat seal ei olnud. “Ta oli minu jaoks lapseohtu. Ma olin temast palju vanem," selgitab mees.

Alguses pakuti Aleksandrile tegelikult rolli Ivo Schenkenbergina, aga sellest ta loobus. “Ütlesin, et seda rolli ma parem ei proovi, sest see ei meeldi mulle,” räägib ta.

Näitleja tunnistab, et Taevaskoja on talle eluline tähis, sest seal sai teada oma tütre sünnist. “Eve Kivi jooksis ühe stseeni ajal peaaegu kaadrisse, et uudist teatada. Pikkus, kaal, see juhtus Taevaskojas. Keegi otsis välja klaasi tähistamiseks ning pidin lonksu võtma, olles ise kinni seotud puu külge seotuna sealt lonksu võtma, sest parasjagu filmiti üht stseeni," räägib Goloborodko. 

Goloborodko vaatab filmi praegu tihti. "Mulle tundub iga aastaga, et mängin paremini," naerab ta.