Teele Pärn Priit Pedajase lavastuses „Põud ja vihm Põlva kihelkonnan nelätõistkümnendämä aasta suvõl“.Foto: Heikki Leis / Eesti Draamateater
Inimesed
26. märts 2020, 22:30

Priit Pedajas: „Teele Pärn on ärgas ja uudishimulik noor näitleja.“

„Teele on väga andekas noor näitleja, uudishimulik, ärgas ja hea suhtleja,“ iseloomustab Priit Pedajas Eesti Draamateatri näitlejat Teele Pärna, kes pälvis naispeaosatäitja auhinna Tiina rolliga lavastuses „Linnade põletamine“, Ottilie rolliga lavastuses „Põud ja vihm Põlva kihelkonnan nelätõistkümnendämä aasta suvõl“ (mõlemad draamateatris) ning osatäitmise eest lavastuses „Gesamtkunstwerk“ (Kinoteater).

„Kui hakkasin tegema lavastust „Põud ja vihm“, pakuti mulle Ottilie rolli ühte teist näitlejat,“ räägib Priit Pedajas. „Ma polnud nõus, sest olin teinud Teelega juba suvelavastust „Isamaa pääsukesed“ ja tõin argumendiks, et „Põuda ja vihma“ ei taha ma teha näitlejaga, keda ei tunne. Seetõttu oli „Linnade põletamist“ tegema hakates täiesti loomulik, et nägin Tiina rollis vaid Teelet. Mu sisetunne ei petnud, ta on sellese rolli justkui loodud, see on tüki peaosa ja ta õigustas valikut igati. Nii et kordan veelkord: Teele on ärgas ja uudishimulik noor näitleja, selles mõttes on temaga väga mõnus töötada. Ma olen väga õnnelik, et ta sellise tunnustuse sai. Ta on selle igati ära teeninud,“ iseloomustab Priit Pedajas naispeaosatäitja auhinna pälvinud Teele Pärna.

Teele Pärn Priit Pedajase lavastuses „Linnade põletamine“.  Foto: Heikki Leis / Eesti Draamateater