Sibyl VaneFoto: Danel Rinaldo
Saund
26. märts 2020, 15:06

VIDEO | Sibyl Vane viib vaatajad uues loos Jämejala psühhiaatriahaiglasse

Sibyl Vane avaldas värske singli „I Want You“, millele Taavi Arus tegi ka muusikavideo. Tegevus rullub lahti omal ajal patsientide abiga ehitatud Jämejala psühhiaatriakliiniku kultuurimajas.

Video loojaks on Taavi Arus (Zbanski Kino), kes oli seda võttepaika juba mõnda aega endaga kaasas kandnud. Video võeti üles ühel jaanuari nädalavahetusel.

„Kui me Taavile koostööd pakkusime, oli tal juba olemas idee, kus ja mida filmida. Jätsime omalt poolt vabad käed ja lasime end tema loomepalangust kanda. Meie jaoks oli see väga positiivne ja hea kogemus. Leian, et Taavi on meie muusika olemuse videos väga hästi üles leidnud,“ kirjeldab bändi kitarristist solist Helena Randlaht.

„Kui Taavi meile selle võttepaigana välja pakkus, olime kohe nõus. Selgus, et ta oligi oodanud õiget bändi, kellega seda võttepaigana ära kasutada. See on väga kummaline koht, kus olles saavad inimese sees kokku paljud emotsioonid,“ kirjeldab Randlaht.

Kogu videos nähtuv ootas videotegijaid kohapeal ees ja peale pillide muid rekvisiite sinna kaasa ei võetud. „Taavi soov oli kasutada seda, mis seal ruumis olemas oli ja neid kummalisi elemente seal tõesti jagus. Laest põranda ja selle krüptilise toolihunnikuni,“ kirjeldab Helena.

Lugu „I Want You“ on järjekorras neljas singel Sibyl Vane’i 6. aprillil ilmuvalt albumilt „Duchess“. Sibyl Vane’i muusikaliselt ja visuaalselt kõige värviküllasem kolmas album algab looga, mis ilmselt laiemale avalikkusele tutvustamist ei vaja. „Eesti laulul“ neljandale kohale hinnatud „Thousand Words“ avapalana täidab nii statistilise kui ka loova mõtte kriteeriumid. See kergitab võimalust, et juhukuulaja jõuab järgmise looni ja mittejuhuslik kuulaja saab kinnituse, et kahe aasta tagune pala polnud bändi loomepalangu kulminatsioon, vaid algus. Kuulajat ootab tosin lugu, mis ilmutavad Sibyl Vane’i nii juba teada-tuntud headuses kui ka värskemal ja tulevikku vaataval moel. Albumi eelmüük on online-plaadipoodides juba alanud.